hur du hanterar ditt kreditkort

Kreditkort har ett dåligt rykte-många konsumenter ogillar att använda dem eftersom de inte gillar konceptet att låna pengar, eller har fallit i skuld i det förflutna. Däremot kan en ansvarsfull användning av kreditkort hjälpa dig att bygga friska krediter genom att upprätta och upprätthålla en aktiv kredit historia på din kredit rapport. Jenny Morgan, kredit expert på ACCION, erbjuder följande riktlinjer för användning av managed kreditkort “skuld” som ett verktyg för ekonomisk framgång.

Ett. Tänk kortsiktigt med kreditkort. “Som en tumregel, inte köpa saker som du inte kan betala av på ett år eller mindre,” säger Morgan.

2. Betala mer än minimum. Även kreditkortsföretag kan bara kräva att du betalar 2-3% av din månatliga balans, försök att betala mer. Du kan spara tusentals dollar på ränta om du betalar din skuld av så fort du kan.

Tre. Titta på dina gränser! En tredjedel av din totala kredit värdering bestäms av förhållandet mellan kredit används för att krediten du har tillgängligt. Helst använder omkring 30% och högst 50% av din kreditgräns. Enligt Morgan, ‘Maxing ut “ditt kreditkort kommer bara skada din kredit värdering.

4. Alltid betala i tid! Sena betalningar resultera i dyra avgifter för att inte nämna en minskning i din kredit värdering!

Fem. Hitta ett kort för att möta dina behov. Jämföra shop för att hitta det kreditkort som passar dina behov bäst. Varje kort har olika årsavgifter, räntor och balans överföringshastigheter. Morgan rekommenderar att man använder ett kreditkort motor kort sökning som Bankrate.com att jämföra fördelarna med olika kort. (Http://www.bankrate.com/brm/rate/brm_ccsearch_advanced.asp)

6. Läs det finstilta! Om ett kreditkort verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen! Läs regler och villkor noggrant att 0% APR inledande kurs är just det inledande-så se till att du vet när den högre skattesatsen sparkar i.

7. Har du inte fler kort än du kan hantera. Om din plånbok är överfyllda med kreditkort, kommer framtida fordringsägare tror att du litar för mycket på kredit, vilket gör att du en högre kreditrisk. Begränsa dig till fem aktiva kreditkort.