hur du kan betala för college

Ena stunden är du i gymnasiet försöka få en söt datum för balen, och i ett ögonblick du försöker lista ut hur man ska komma upp med $ 10.000 till $ 35.000 du behöver för ditt första år på college. Plötsligt är du fri att göra egna val, men nästan alla av dina val är begränsade av pengar. Du är nu ensam ansvarig för dig själv och du måste betala konsekvenserna om dina beslut är fel. Wow, livet förändras snabbt.

Men du är inte ensam om du hittar dig själv har problem att inte finansiera din college. Du har förmodligen aldrig ens haft att göra kreditkortsbetalningar eller betalningar bil innan, och nu tid kommer du att betala mer pengar för ett år i skolan än du ägde i hela ditt liv. Naturligtvis kan du hitta några elever sina föräldrar har möjlighet att tillbringa en stor mängd pengar för sin utbildning och några elever som får fulla stipendier, men nästan alla av oss träffas av den verkliga världen när vi börjar med kollegiet.

Starten av din sista år i high school är den bästa tiden att börja finansiell planering för college. I själva verket kan det vara det mest hektiska år av ditt liv åt att försöka balansera planera hur man ska betala för college, få betyg i college, och få SAT poäng för college. Det är ett faktum, fungerar systemet på ett sätt som du inte kommer att få många bra lån, stipendier eller bidrag om du börjar söka medan du fortfarande i gymnasiet. Var särskilt noga med att inte missa tidsfristerna för alla program. Din high school studievägledare bör vara din bästa vän på din senior år. Lita på honom eller henne hårt för att hjälpa dig på din ekonomiska planering för college. Gör din egen forskning på bra lån, bidrag eller stipendier för college också. Det skulle bidra till att få ett jobb för att hjälpa din upp en liten del av pengar till college du behöver, men du kanske inte kommer att ha tillräckligt med tid för att om du är flitig i att ansöka om lån, stipendier och bidrag.

Med detta sagt, din finansiella källan för college kommer i huvudsak komma från dig själv, dina föräldrar, bidrag, stipendier och lån. Du måste konkurrera om bidrag och de är normalt mycket små, men de lägga upp snabbt om du ansöker om och få nog av dem. Stipendier är en dröm, men de är ungefär som att vinna på lotteri. Trots det bör du ansöka om så många som möjligt eftersom det är gratis. Vad du inte kan få från bidrag och stipendier kommer antingen att komma ur ditt sparande, din långivare, och dina föräldrar.

Du ska inte må dåligt över att ta ut studielån utbildning. De flesta elever måste gå denna väg. Den goda nyheten är att du inte behöver börja betala på de flesta av de säkerställda ettor och subventionerade sådana tills du slutar att gå till skolan. Så stanna kvar i skolan tills du har en examen i vad du anser om att göra till en karriär.