hur en budget kan hjälpa dig att få ut av skulden

Att inte kunna betala dina räkningar är oftast inte något som händer över en natt. Det tar ett tag. Och, typiskt, indikerar det en oförmåga att hantera pengar på ett ansvarsfullt sätt. När du befinner dig i en situation som denna, är en av de första saker som du bör göra för att upprätta en budget för dig själv.

Våra sinnen är ständigt spelar oss ett spratt. De flesta av oss har svårt att verkligen konceptualisering vår faktiska inkomst. Vi likställer vår bruttoinkomst med våra nettoinkomster tro att $ 36.000 per år betyder att du faktiskt har $ 36,000 i spendable intäkter. Efter federala och statliga skatter, FICA avdrag, Hälso-avdrag och sjukvård, och en massa andra diverse avdrag – vi kan ha mindre än $ 2000 per månad spendable intäkter.

Omvänt spenderar vi mer pengar än vi tror att vi gör. De kvartalen för parkeringsautomater, tillfällig utekväll, de olika licenser staden och sådana – är obetydliga mängder på egen hand, men alla lägga upp till ballong vårt månatliga utgifter. En verklig fördel med att inrätta en månatlig intäkter och kostnader budget är att om tvingar oss att skriva ner allt så att vi undviker att överskatta intäkter och underskatta kostnader.

En månadsinkomst och kostnader budget kommer att hjälpa dig att spåra var dina pengar går och ger dig möjlighet att medvetet reducera ovidkommande kostnader som du kan göra utan. Det kommer att bidra till att regera i dina utgifter och få den under kontroll.

En intäkter och kostnader budget behöver inte vara över genomarbetade, i själva verket enklare desto bättre. Men du kan ställa en upp med bara papper och penna. Det viktiga är att oavsett vilken metod du använder, gör det för att förena dina inkomster och utgifter vid varje månadsskifte.

Din budget Planen består i huvudsak av två delar. Den månadsinkomst delen består av samtliga förväntade inkomster som du förväntar dig att få i just månaden. Detta inkluderar lön, utdelning kapitalavkastning, underhållsbidrag inkomst, social trygghet, och så vidare. Lista källan till varje förväntade inkomster följt av dollarn belopp. Kostnaden del av budgeten planen består av alla förväntade kostnader som du förväntar dig att ådra sig för just den månaden. Detta inkluderar saker såsom månatliga hyra eller amorteringar, mat och räkningar restaurang, FICA, garnishments lön, underhållsbidrag, kläder, Do etc. inte oroa dig om du inte kan komma med dem alla direkt, kan du alltid lägga till listan .

Nu sätter budgeten plan genom en provkörning. Prova det för en månad att göra justeringar till det som du går. Om du upptäcker en kostnad som du lämnade ut, lägga den i. Gör samma sak för alla extra inkomster som du utelämnat I slutet av den första månaden, bör du ha en månatlig budget plan som ganska mycket speglar din faktiska inkomster och utgifter vanor.

Det viktiga är inte att sluta här, utan att använda planen månad efter månad. Vid slutet av varje månad, subtrahera din bekostnad för månaden från den månadens inkomster. Om dina utgifter överstiger inkomsterna, fortsätta att hitta kostnader som du kan sänka eller eliminera dess att budgeten är i balans.