Hur kan jag ändra min kreditgräns

Många människor frågar denna fråga och av olika skäl. Några av anledningarna till att vilja en högre kreditgräns är goda och förnuftiga skäl. Andra är det inte. Låt oss titta på några av de frågor som med att ändra din kreditgräns.

Din kreditgräns är det högsta totala belopp som du kan använda på ditt kreditkort. Det totala beloppet ingår allt inklusive inköp, balans överföringar, förskott, avgifter och finansiella avgifter. Detta är en förinställd gräns och om du går över detta belopp du kan få betala en straffavgift. När du ökar din kreditgräns du har möjlighet att köpa mer utan påföljd. Det är så enkelt.

Här är några tips som hjälper dig att få en högre kreditgräns på ditt kreditkort.

Först bör du be din kortutgivare för att skicka dig någon litteratur som de kan ha om sin politik för att begära en högre gräns. Vissa företag har inte detta i skrift, men många gör. När du läser litteratur du kan bedöma om du kan möta de extra krav.

Andra bör du förstå att mycket av det beslut om huruvida du kommer att få den högre gränsen kommer att baseras på hur väl du har betalat dina räkningar hittills. Om du inte har varit snabb på dina tidigare räkningar, kan kortföretaget anta att du inte kommer att vara snabb med den högre nivån.

En annan fråga som man bör undersöka är timing. Om du bara fick kortet för några månader sedan och har redan maxade ut det är chansen att bank eller kortutgivare vill vänta innan du tillåter dig större gränser för din kreditgräns.

När du har ett kort som redan är maxade ut, är det en bra idé att se till att du gör snabba utbetalningar under minst sex månader (eller längre) innan vi ber om mera poäng på samma kort.

Om du vet i förväg att du kommer att vilja höja kreditgränsen på ett visst kort, använda kortet regelbundet och göra dina betalningar i tid. Detta visar företaget att du använder kortet och att du är kreditvärdiga.

Storleken på dina betalningar kommer att göra en skillnad. När det är möjligt, betala det utestående saldot på ditt kort ett par gånger. Detta visar den bank eller emittenten att du är på toppen av din ekonomi. Försök att undvika att bara göra minsta betalningar eftersom detta kan medföra att företaget undrar om du kan göra högre betalningar med en högre gräns.

Försök aldrig att göra sena betalningar. Kortutgivaren kommer säkert titta på hur ofta du gör sena betalningar och detta kommer inte att hjälpa ditt fall när du ber om en högre kreditgräns.

Kanske det bästa sättet att få en högre gräns är att helt enkelt använda ditt nuvarande kort klokt och göra dina betalningar i tid. Detta betyder mer för emittenten än du kan föreställa dig.

Tänk på att om du redan kämpar med kreditkort skuld, kan ha större tillgång till krediter vara mycket skadligt för din ekonomiska framtid. Många människor tror att om de bara kan låna mer, de kan få ut av skuld problem. För det mesta fungerar detta inte. Om du verkligen behöver och har råd med en högre kreditgräns, sedan be om det. Med en bra historia av tidigare betalningar du kommer förmodligen få det.