Hur kan jag förbättra min kredit rapport när jag inte förstår det

Reparera dåliga krediter kan verka som en långsam och tidskrävande process. Tålamod och kunskap om hur det skedde inte över en natt krävs. Förstå poängsystem och hur dina kreditupplysningar upplevs genom ögonen på borgenärerna är avgörande när du börjar processen med att förbättra dina poäng. Tyvärr, det finns miljoner amerikaner som lär försent precis hur kreditsystemet fungerar. Tro mig – de får betala priset för denna brist på kunskap.

När en konsument ställer frågan, “Hur reparerar du dålig kredit?” det är ofta efter att de har nekats finansiering för sitt drömhus och sedan upptäcka att det är för sent. Deras inkomst är tillräcklig och de är goda människor som förtjänar en möjlighet att leva den amerikanska drömmen. Tyvärr är deras låga kredit värderingar visar sig vara ett stort bakslag. Det är bara efter att ha lämnat en bilhandlare eller sin bank efter att ha nekats de inser sina värderingar är för låga. Hursomhelst, det är traumatiskt och hjärtskärande. Det hindrar oss från att leva det liv vi vill leva.

Den goda nyheten är att oavsett hur illa din situation är, det finns många sätt att reparera din kredit. Det första steget är att kontakta de tre stora kreditbyråer – Equifax, Experian och TransUnion. Begära en kopia av din kredit rapport samt dina FICO poäng så att du har en tydlig bild av var du är och kan mäta dina framsteg när du flyttar genom denna process.

När du har fått dina kreditupplysningar, kommer du vill se till att informationen är korrekt. Nästan 79% av alla kreditupplysningar innehåller fel. Dessa fel kan betyda skillnaden av hundratusentals dollar i ränta. Det är då du inser hur allvarligt detta är.

Leta efter eventuella negativa konton på din kredit rapport som är felaktiga. Om du inte är 100% säker på ett konto exakthet, markera dem. Någon osäkerhet eller frågor i ditt sinne om de tillhör på din rapport, begära en utredning. Inkludera dessa objekt i en tvist brev till kreditupplysningsföretag som anmäler kontot.

Ge kreditbyråer gott om tid att genomföra sina utredningar. Enligt FTC, är trettio dagar räcker. När du får resultatet av undersökningen, granska din kredit rapport igen på vad som tagits bort. Om det finns någon produkt som har verifierats, kan du vidarebefordra då en processuell begäran för att bestämma vilka metoder som har använts för att kontrollera uppgifterna. Du kommer att vilja fortsätta denna process tills du har uppnått önskat resultat.

Detta är bara en metod för kredit reparation och det finns många fler. Lära stegen för att reparera dåliga krediter är ett måste för alla som lider av en dålig kreditvärdighet, men vill förbättra den. När allt är din kreditvärdighet avgörande för din ekonomiska välbefinnande och du bör vara beredd att kämpa för det.