Hur kan jag förbättra min kredit värdering

Hur kan jag förbättra min kredit värdering? Detta är en populär fråga som många människor har frågat sig. Detta händer oftast efter att du har nekats kredit eller funderar på att göra ett större inköp. Ibland är du bara inte säker på om din kredit rapport är tillräckligt bra för att kvalificera sig för ett stort inköp. Så, hur vill du förbättra din kredit värdering? Först måste vi veta vad en kredit värdering är. Din kredit värdering är ett nummer som representerar din ekonomiska kreditvärdighet. Detta antal är baserat på sannolikheten för att du kommer att betala tillbaka ett lån eller annan kredit skyldighet. Långivare använder detta nummer för att ta reda på hur riskabelt det skulle vara att låna dig pengar.

De använder också denna rad för att avgöra vilken ränta och kreditgräns för att ge dig. Credit betyg varierar från ca 350-800. En poäng under 600 anses vanligen fattiga och en poäng över 700 anses vara god kredit. Den median-poäng är ca 725. Tänk på att din kredit värdering kan skilja många mellan de tre kreditbyråer. Eftersom de olika kreditbyråer kan ha olika uppgifter är det viktigt att kontrollera alla tre kontoren när du kontrollerar din kredit rapport. Om du upptäcker att du har en låg eller dålig kredit värdering finns det sätt att reparera eller förbättra din poäng. Så, vad kan man göra för att förbättra din kredit värdering?

Det första steget är att få en kopia av din kredit rapport från alla 3 kreditbyråer eftersom de kan innehålla olika information. Kontrollera dina rapporter för att se till att alla uppgifter och noteringar tillhör dig och är korrekta. Om du hittar några felaktiga eller vilseledande information du behöver för att kontakta kreditupplysningsföretag inblandade och bestrida dessa poster. Enligt lag kreditbyråer har 30 dagar att utreda och komma tillbaka till dig. Alla objekt som är felaktiga eller inte kan verifieras måste tas bort från din rapport. Alla experter är överens om att göra dina betalningar i tid kommer att öka din kredit värdering över tiden. Du kan också öppna ytterligare krediter konton som en säker kreditkort och göra regelbundna betalningar i tid.

Detta visar potentiella långivare att någon är villig att bevilja kredit till dig och du gör dina betalningar enligt överenskommelse. Att minska mängden du är skyldig på revolverande kredit konton kommer också att förbättra din kredit värdering. Din kredit värdering tenderar att gå ner när du har alla tillgängliga kredit källor maxade som kreditkort och kreditlöften. Få ett grepp om din kredit värdering och det kan spara dig tusentals dollar i ränta under din livstid. Nästa gång någon frågar “Hur kan jag förbättra min kredit värdering?” du vet svaret.