hur kreditkortsföretag definiera de olika nivåerna kreditbetyg sökande

När det gäller kredit poäng, det finns olika kategorier där individer kommer att falla. Dessa inkluderar dålig kredit, rättvis kredit, bra kredit och utmärkta kreditbetyg. Ju bättre kredit värdering hos en individ, desto mer sannolikt är det att den enskilde inte bara kommer att få förmånliga erbjudanden kreditkort men har sina ansökningar om dessa erbjudanden accepteras också. Kreditkortsföretag har kategori nivåer där att gruppera kreditkort sökande inom och varje företag har sina egna speciella kriterier som måste uppfyllas för att den enskilde faller inom en viss kategori. Följande kommer att ge en allmän summering av hur bolagen avgöra kategorin för en individ och vad som gör att någon faller inom den utmärkta kreditvärdighet kategori, till exempel.

hur kreditkortsföretag avgöra goda till utmärkta kreditbetyg

Den mest fördelaktiga kategorin av låntagare för kreditkortsföretag är individen som faller inom den bra till utmärkt kreditvärdighet. Naturligtvis är en som har perfekt kredit mycket önskvärt att ett kreditkortsföretag och kommer nästan alltid att accepteras för ett kreditkort. I allmänhet kommer en som har en kredit värdering av 650 eller mer omfattas de bra till utmärkt kategori och många kreditkortsföretag erbjuder kort till dessa individer. Den viktigaste avgörande faktorn för kreditkortsföretag i beslutsprocessen i samband med utfärdande av kreditkort är den enskilda kredit värdering. De tittar också på faktorer som sysselsättning och årsinkomst.

hur kreditkortsföretag definierar dåligt att rättvisa kreditbetyg

Kanske de mindre önskvärda kategorier av kreditbetyg är av dålig kreditvärdighet och rättvis kreditvärdighet. För dessa grupper av individer, kommer att få ett kreditkort vara svårare att göra eftersom deras kredit värderingar inte kan vara så hög och därför kommer att deklareras av företaget att vara mer av en utlåning risk. I allmänhet kan de som har mindre än en 650 när det gäller kredit poäng omfattas mässan för dåliga kategorier kreditvärderingsinstitut. Faktorer såsom tidigare brottslighet om betalningar och / eller konkurs, kan sätta individen i en mindre önskvärd kategori som återigen är risken högre för kreditkortsföretag. Varje kreditkortsföretag kommer att ha sina egna avgörande faktorer när det gäller ansökan acceptans och som individ faller i vilken kategori.

hur man skall avgöra vilken kategori du tillhör

Det bästa sättet att avgöra om din nuvarande ekonomiska situation sätter dig i dåliga, rättvis, bra eller utmärkt kreditvärdighet kategori är att välja ett företag kreditkort och sedan bestämma vad deras specifikationer består av. Detta kan göras genom att använda Internet för att ta del av deras hemsida eller ringa företaget direkt för att se om de har vissa krav när det gäller finansiella kategorier av sökande kreditkort. Det är också en bra idé att veta vad din individuella kredit värdering kan vara eftersom detta hjälper till att avgöra om du faller inom de dåliga, rättvis, bra eller utmärkt kreditvärdighet kategori. Bara tänk på att varje gång du ansöker om ett kreditkort, kommer en utredning att visas på din kredit rapport och detta kan ha en negativ total effekt när du försöker att ansöka om kreditkort och lån i framtiden. Därför gör nödvändig forskning först och sedan bara gälla för de kort som verkligen intressera dig.