hur man beräknar kreditkort belöningar poäng

Du gjorde allt för din forskning och efter timmar av att titta på de många olika alternativ, fast du på vad du tycker är den perfekta belöningar kreditkort. Ni ansåg alla villkor, du läste det finstilta som tycktes gå i evigheter, och du hittat det kort du vill. Det finns bara en sak kvar att göra: räkna ut exakt hur bra ett erbjudande de belöningar poäng egentligen är.

Hur räknar ni belöningar poäng? Svaret på det är, precis som allt annat i livet, det beror. Det beror på vilken typ av belöningar som de är. Låt oss ta en titt på några olika typer.

Belöningar baserade på punkter:

Denna typ av belöning betalar du en poäng för varje dollar du laddar ditt kort. Många kommer att ge dig ett presentkort när du når ett visst antal poäng. Låt oss anta att du hittade ett kort där efter 5000 poäng de skickar ett $ 50 presentkort. Det är lätt att räkna ut. Dividera 50 av 5000. Det innebär att varje krona du spenderar är lika med en cent. Du får en 1% rabatt.

procentenheter belöningar:

Beräkning av belöningar poäng på detta erbjudande är också enkelt. Om villkoren säger att du kommer att få en 1% belöning för varje krona du spenderar, multiplicera det belopp du har laddat gånger 0,01 och det är din belöning. Om du har spenderat $ 10.000, är ??din belöning $ 100. Titta för glidande skalor. Vissa kort kommer att erbjuda 0,25% pengar tillbaka för din första $ 1.000 i inköp varje år, 0,50% för din andra $ 1000, och 1% först efter att du har laddat $ 2,000 under året. Om du gör matten, kommer du att finna att den här affären är värre än en rak procentsats.

flygbolag miles:

Det blir lite tufft eftersom du kommer att behöva skatta. Om du vet vilken flight du kommer att använda din frequent flyer miles för, dividera det förväntade priset på denna flygning med antalet som krävs miles. Om du får en mil för varje dollar du laddar ditt kort och 25.000 miles behövs för en tur-och returresa och flygningen kostar $ 400, vad du gör är dividera 400 med 25.000. Du får 1,6% tillbaka för varje krona du spenderar. Det är bättre än 1% kontant belöning vi hittade tidigare.

Nu när du vet hur man beräknar belöningar poäng, oavsett vilken typ de är, kan du jämföra varje kort sida vid sida. Vi kan se ovan att om vi hade en av varje typ av belöning kort att jämföra, det bästa kortet, strängt baserat på belöningar punkter, är flygbolaget miles kortet.

Visst det är inte slutet av jämförelsen. Årsavgiften kan vara en betydande kostnad. Innan vi börja dra nytta av de belöningar punkter, har vi att spendera mer än $ 10.000 innan ser mycket nytta om vi i genomsnitt ca 1% i belöningar. Det kan finnas andra förmåner av kortet som kommer att betala tillbaka en del av den årliga avgiften så se till att utvärdera allt och se till att de fördelar du får uppväger den årliga avgiften.