hur man bestrida din kredit rapport

Det kan hjälpa att ha en väl beställt redovisning av de transaktioner, skulder eller avgifter i fråga, när du vill argumentera om en post på din kredit rapport. Detta kan tyckas ganska självklart, men det finns specifika juridiska skäl till varför de poster du har är lika bra som guld när det kommer till att ifrågasätta kollektioner med kreditbyråer. Det finns en viss del av lagstiftaren på din sida, det vill säga 1970-talet Fair Credit Reporting Act (FCRA,) ett lagförslag som föreskriver vissa regler för posterna på din kredit rapport. Dessa är varierade, men kräver att alla konton som visas på din kredit rapport vara aktuell. Lyckligtvis för dig spela galningar, kommer ditt bevis på slutbetalningar och rensas kolla uttalanden bärande bank tvinga borgenärerna och byråer att uppdatera sina gamla skivor. Ofta sådana avvikelser är de viktigaste faktorerna som håller din kredit värdering ner.

Så, vad innebär det för dem av oss som behöver få sina tvister rensas snabbt och kan inte göra utbetalningar av samlingarna i sin helhet? Det finns lite rädsla för att hamna utanför hopplöst, som online ådror av kommunikation har nycklarna till att få tillbaka upp och en enkel e-kommunikation kan vara ett bra sätt att låta din kreditupplysningsföretag vet att det finns ett problem som behöver uppmärksammas. Din stress kan minskas om du helt enkelt komma igång med att nämna att du har problem med en samling eller posten. Det finns även regler i FCRA som endast tillåter sju års skuld rapportering. Detta innebär att om du har ett problem med en låg värdering som hindrar dig från att underteckna ett hyresavtal för ett hus, bil eller annat objekt, måste du se till att du vet när den ursprungliga skulden aktiveras. Utan en kreditupplysning kommer det att vara svårt att jämföra de datum du har i reskontra, böcker, soffor, skokartonger och servetter, för att rapportera som står i vägen för de påståenden som du vill göra.

Face it, har organisationsförmåga inte vara hemskt eller ens att dålig att förlora saker då och då, och samtidigt aktiv, flitig journalföring fortfarande är den bästa politiken, kom ihåg att hålla kontakten och hålla sig à jour med vad som händer. För fler tips, granska några av våra sidor på din fritid.