hur man får gratis årlig kredit rapport

Om du är på jakt efter att veta din årliga kredit rapport som fritt, se till att titta på alla dina rapporter varje år. Det är väldigt enkelt, det är gratis och det är viktigt. Tidigare eller felaktiga uppgifter kan kosta dig ett jobb, en lägenhet eller en massa pengar när du lånar. Individer i USA samt Storbritannien har rätt till gratis kreditupplysningar varje år från varje av de tre stora kreditbyråer som är som Equifax, TransUnion och Experian, är var skyldiga att ge konsumenterna, på begäran, en gratis kopia av sin kredit rapport en gång var 12 månader.

Kreditupplysningar kommer inte att skickas automatiskt. Varje kund måste begära rapporter en av dessa tre sätt. Att gå någon årlig kredit rapport som är den enda auktoriserade källan för konsumenterna att få tillgång till deras årliga kreditupplysning online gratis. Om du vill skicka din förfrågan, behöver du inte något mer. Du behöver bara nämna ditt riktiga namn, adress, personnummer och födelsedatum i en enkel elektronisk ansökningsblankett och skicka in det. För ditt förflutna samt aktuell kreditinformation, behöver du inte vänta länge eftersom dessa fria årliga kredit rapport byråer bara maila dig om dina kreditupplysningar.

Krediten Rapporten är en genomgång av din betalning historia, lista dina konton, saldon och din betalning beteende för varje. Det är inte en kredit värdering, eller FICO, det tresiffriga uppskattning av din kreditvärdighet används av långivare, arbetsgivare och försäkringsgivare. Annat än kredit värderingar gör att använda information om dina kreditupplysningar i sina beräkningar, så det är obligatoriskt att upptäcka och korrigera felaktigheter så snabbt som möjlighet.

Varför känna kreditupplysning obligatoriskt för en? Det är obligatoriskt att veta om din kredit rapport eftersom kredit värdering spelar avgörande roll vid tiden för att utnyttja. Om din kredit värdering är utmärkt med FICO poäng av 750, är ??ansvarig för intresset ganska få och om din FICO poäng är mindre än ovan, är räntan högre. För att ge dig kredit rapporter, det finns många fria årliga kreditupplysningar på nätet, som ger dig din kredit rapporter som gratis.