hur man får tillbaka på fötterna efter konkurs

Komma tillbaka på fötterna efter konkurs är verkligen ett test av vilja. Urladdning dina skulder förmodligen lämnat dig känslomässigt och ekonomiskt dränerad, men någonstans inuti du behöver hitta viljan att plocka upp dig, göra några planer, och komma tillbaka på fötterna.

Medan du urladdning dina skulder det var mer av en handbok som talar om exakt vad du ska göra för att få saker gjorda. Nu finns det inte egentligen en handbok som talar om vad du ska göra. Många människor, känner avrunna, besluta att inte göra någonting – för att undvika allt ekonomiskt att undvika att hamna i denna situation igen. Problemet med denna strategi är att trots alla ansträngningar att undvika allt, det är inte riktigt möjligt. Konkurs kommer upp när du går att ansöka om lån, speciellt att köpa ett hem, när du går att hyra en lägenhet eller en bil, när du ansöker om hem, bil eller sjukförsäkring, när du går att ansöka om kreditkort, eller även när du går att söka jobb. Du måste leva mindre av ett liv i dina försök att undvika denna situation.

Eftersom du inte kan verkligen undvika denna del av ditt förflutna, är det bättre att inse det huvudet på och arbeta på att förbättra din kredit historia. Även om detta inte kommer att komma ut av din rapport under många år, och du vet det, kan du faktiskt arbetar med att bygga upp en viss positiv kredit historia på din rapport som kommer att hjälpa till att visa att trots din konkurs, arbetar du på att återuppbygga ditt liv , och så småningom människor kommer att vara mer villiga att arbeta med dig och ditt liv kommer att förbättras väl före konkursen faktiskt faller av din rapport.

Du kan ha en anständig poäng igen i så lite som två år med en hel del arbete för att komma tillbaka på fötterna. Gå med i en stödgrupp för människor som har gått igenom det här förut och dela ombyggnationer tips. Titta in säkrade kreditkort och arbeta på att spara pengar för insättningar (du kan inte anmäla dig till de flesta allmännyttiga eller saker utan några rejäla insättningarna efter konkurs) och en hälsosam katastroffond för när saker kommer upp. Flytta framåt, komma tillbaka på fötterna, och fortsätta leva ditt liv.