hur man hanterar kreditkort skuld

Kreditkort skuld är en av de saker som när folk väl kommer in i det, är att de inte vet hur man får ut av det. En sak är säker: betalande minsta betalningar kommer inte att göra det. Det enda du kommer att täcka med minsta betalningar är den ränta och om du har tur, ett par dollar av saldot. Nyckeln är att försöka lista ut hur man gör mer än minsta betalningar i syfte att bli av med högar av kreditkort skuld.

En av de bästa planerna är att ta några extra pengar du har och lägga till kreditkort
med den lägsta balans. Varför inte den högsta räntan? Enkelt: du kan betala av den med lägst balans snabbare, sedan ta de pengar du betalade för att en (både minsta betalning och extra) och lägg dem på kreditkortet med den näst högsta balans förutom att kortets minsta betalning . Fortsätt att följa det här programmet tills du har utplånat alla dina kreditkort skuld. Tänk på när du gör detta, måste du avstå från att använda korten utom i nödsituationer tills du är klar betalar saldon i sin helhet.

Om du har flera kreditkort, planerar att avbryta dem med de högsta räntorna och / eller lägsta kreditlöften. Innan du ens börjar arbeta på ditt program för att betala av skulden kreditkort, kan du börja att avbryta de kort som du inte planerar att använda efter det att du betalar dem i sin helhet. Den genomsnittliga personen behöver inte mer än två kreditkort, visum och MasterCard. Du behöver inte två eller tre av varje om du ofta reser i affärer och har olika bonusprogram som ditt företag ersätter dig. I så fall, gör det till en vana att använda dessa kort endast för affärsresor och lägg undan dem på ett säkert ställe tills du behöver dem.

Det är väldigt lätt att komma in skulden med kreditkort, men det är mycket svårare att få ut.
Man har de bästa intentioner, tänker de kommer att betala av korten när räkningen kommer in eller använda den endast för nödsituationer. Problemet är när du har ett kreditkort, särskilt en med en hög kredit, är allting plötsligt en “nödsituation”, inklusive att nya designer väska eller skor som är till försäljning. Lär dig känna igen när du verkligen behöver använda ditt kreditkort och använda kontanter för allt annat. Fastställa regler för dig själv är en bra idé när det kommer till ditt kreditkort. Om du tror att du kan frestas att använda korten för icke-nödsituationer, kan du välja att låta någon du litar håller kortet för dig. Instruera dem att inte lämna över den till dig om de inte samtycker du har en verklig nödsituation. Bara vara säker på att du litar bara lojale som du inte tror skulle någonsin använda ditt kort bakom din rygg. Föräldrar eller andra familjemedlemmar är bra alternativ för denna plan.