hur man kan bli av med alla dina kreditkort skuld

Om du har stora skulder kreditkort, som så många människor gör, bör du veta att ju längre du bär en balans från månad till månad, desto mer kommer du att sluta betala ut, och mer orolig din ekonomiska utsikterna kommer att bli.

För vissa kan det tyckas omöjligt att bli av med skulden, men om du går till väga på rätt sätt, kan du bli av med det en gång för alla. Det första du måste göra är att bestämma att du verkligen kommer att göra en ansträngning för att ändra, oavsett hur svårt det kan tyckas. När du ställer dig till att vara kreditkort fritt, kommer du har viljan som krävs för att ta dig ur denna skuld gungfly. Det kommer att ta tid, uthållighet och kontroll samt en förståelse för att det brukar en “instant fix”

När du har gjort ditt beslut att bli av med ditt kreditkort skuld, är det första du bör göra stänga dina öppna kort, så att du inte frestas att använda dem, och därmed ackumulera ännu mer skuld. Även använda ditt kreditkort för att betala för en $ 3,00 måltid vid lunch kan hamna kostar dig tio gånger så mycket i ränta.

Det är bättre att bli av med dessa kort, och motstå denna frestelse för gott. Strimla korten upp, eller sätta dem någonstans i huset där du inte kan få dem lätt. Kanske bara i användningen av nödsituationer, och suget efter en Starbucks Frappachino är inte en nödsituation!

När du får din månatliga uttalanden kreditkort, syftar till att betala minst två gånger den minsta betalning på varje kort, mer om du kan pressa det i din budget, desto snabbare skuldbeloppet går ner, ju mindre du betalar i ränta per månad.

Kreditkort långivare gör sina pengar på ränta och andra avgifter de tar ut, så du måste verkligen jobba på dessa balanser, även om det innebär att göra utan något att göra en större utbetalning. Du kanske inte ser en signifikant skillnad i början, men med flera betalningar som kommer i tid och betydligt mer än vad som ska betalas, kommer du att börja se dessa balanser komma ner.

När du får användas till att betala mer än det lägsta betalningar, bör du ta dig tid att jämföra räntorna på alla dina kort, och skjut alla de extra pengar du kan i kortet som har den högsta andelen. När denna balans betalas i sin helhet, avleda de pengarna på kortet med den näst högsta, och så vidare, tills du är ren från alla skulder ..

En annan metod som ofta används för att undvika höga räntor på kreditkort är balansen överföring spelet. Du tar ditt kort som har den högsta räntan, och överföra denna balans till ett kort som ger en bättre ränta, även om det bara är för en begränsad tid.

När överföringen är klar, fokusera all din energi på att betala av det kortet, innan den inledande perioden löper ut. Om du fortfarande har en balans, kan du börja om igen.

Om allt annat misslyckas, kan du försöka att arbeta med dina långivare kreditkort, för att se om de har några svårigheter vad gäller de skulle vara villiga att erbjuda dig.

Det är en lång-shot, men några av de större långivarna kreditkort har program som kan hjälpa kortinnehavare payoff sina konton till reducerat pris. Bara läsa det finstilta, följa villkoren noggrant, eftersom det i de flesta fall, om du gör en försenad betalning, har du tappat ur programmet. All ränta och avgifter återupptas på kontot. Om det händer, kommer du snabbt förlora någon grund som du kan ha fått.

Genom beslutet att bli av med ditt kreditkort skuld, och arbeta mot dina mål, kan du se ljuset i slutet av skulden tunneln, det bara kan ta dig lite tid att nå det! Du kan göra det om återstår hängivna, lägga möda på och har din familj och vänner ombord. Försök att föreställa sig hur det känns att vara fri från smärta när du har blivit av med ditt kreditkort skuld.