hur man kan hålla koll på ditt kreditkort

Kreditkort skuld är ett stort problem. Kreditkort själva är inte så illa, men när du bara betala det lägsta saldot och laddning mer än du har råd, kommer den totala summan att bygga upp snabbt. Så småningom kommer intresset vara ensam så mycket att du inte ens har råd att betala de minsta betalningarna.

Oavsett om du inte kan göra betalningar eller är du bara få genom att eliminera skulden så fort som möjligt är det viktigaste du kan göra. Eliminera din skuld kreditkort utan att skada din kredit är svårt, men det kan göras. Att upprätthålla en god kreditvärdighet är mycket viktigt. Din kredit kan påverka huruvida du kan få ett hypotekslån, auto lån, personliga lån, kreditkort, jobb, etc. Det kommer också att påverka räntan på ett lån du kan få. Om du har en massa skuld, kan din kredit eller inte kan skadas.

Om du alltid betala åtminstone den minsta betalningen på tid och din skuld till kredit-förhållandet är låg, har du förmodligen bra kredit. Men fortsätter den väg du kör på är inte ett gott tecken. Att bli av med skulden nu kommer att bidra till att din kredit inte blir värre. Om du redan har dålig kredit på grund av din dåliga krediter laddning val, betala av din skuld med följande metod kommer inte bara hålla din kredit från att bli värre, kommer det att förbättra din kredit.

Du måste göra det den hårda vägen om du vill behålla din kredit intakt och förbättra den. Detta är det bästa sättet att förbättra din kredit, bli av med skulden, och betala mindre intresse totalt. Du får också lära utmärkta finansiella vanor som kommer att gynna dig i framtiden. Den hårda vägen att bli av med skulden är att betala tillbaka allt. Din skuld kommer att fortsätta att tjäna ränta över tiden, vilket gör det lite tufft och mer frustrerande, men det är inte omöjligt och det är värt det i slutändan.

Först och främst, bli av med alla dina kreditkort. Inte stänger någon av räkenskaperna, bara sluta använda korten. Om du har stora skulder, vet du inte hur man använder kreditkort klokt. Du får inte använda dem nu. Lägga till mer skuld till dina kort kommer att arbeta mot dig. Bli av med dem och använda kontanter.

Lägg upp alla dina skulder kreditkort för att bestämma den totala skuldbelopp du behöver betala. Sätt upp en plan för återbetalning. Den bästa handlingsplan är att betala det lägsta saldot på varje kreditkort först. Sedan tar alla de extra pengar du har varje månad och satte den mot kortet med den högsta räntan. När kortet har lönat sig, lägga alla extra pengar mot kortet med den näst högsta hastighet och så vidare.

Om du hittar ett kreditkort med en noll balans överföring för de första 12 månaderna, skulle det hjälpa om du kan betala dina skulder inom ett år. Det kan fungera eftersom du intresse inte kommer att arbeta mot dig. Men om du har dålig kredit, kanske du inte kan godkännas, och i båda fallen kan ett nytt kreditkort skada dig om du är frestad att använda den. Tänk på det noga först. Om du inte litar på dig, håll dig borta. Fortsätt att betala ner den minsta balans och så mycket extra som möjligt tills 100% av ditt kreditkort skulden har betalats.

Vad händer om du knappt kan möta dina minsta betalningar? Hur kan man betala extra och gå vidare? Chanserna är om du är i kreditkort skuld, du spendera pengar lättsinnigt. Även om det bara är en extra $ 50 per månad, är att $ 50, som kan gå mot din skuld.

Lär dig att budget och göra uppoffringar. Budgetering kommer att tvinga dig att se exakt var dina pengar går varje månad. Tills din skulden har betalats, måste du göra uppoffringar. Om du har en överdriven mängd av skuld och / eller kan inte möta dina minsta betalningar, kommer dessa uppoffringar måste vara extremt som att skära ut helt all underhållning som kabel, Netflix, äta ute, gå på bio, gå på utställningar, och alla andra onödiga underhållning som inte är gratis. Kläder, kaffe, snabbmat, datapaket och textning planer telefon och semester måste alla senareläggas tills skulden är betald av.

Det finns förmodligen massor av kostnader du har varje månad som inte passar in i dessa kategorier. Du kanske måste sälja din bil och få något billigare, nedgradera ditt hus eller lägenhet, etc. bli av med allt som inte är nödvändigt för att leva eller ditt jobb. Lär dig att leva sparsamt i affären, hur man sparar gas, och hur man kan dra nytta av gratis underhållning.

Också, hitta sätt att öka din inkomst. Om du klipper ut alla dina representationskostnader, har du förmodligen en hel del mer tid på dina händer. Få ett jobb på deltid eller starta ett företag. Om du kan inte nedgradera ditt hem, hyra ut ett rum eller två. Var kreativ och hitta sätt att komplettera din inkomst.

Om du är skulden inte är så utom kontroll, kanske du behöver inte offra så mycket, men om du gör det, kommer du att betala din skuld mycket snabbare. Gör de ändringar du behöver och när skulden är borta, hittar du en enorm mängd inkomster överblivna varje månad du kan dela upp bland några av de kostnader som du skär och besparingar för framtida mål som att köpa ett hus eller gå i pension.