hur man kan upprätta din kredit historia

Din kredit historia är en viktig indikator på din kreditvärdighet. Det kommer att avgöra hur lätt du kommer att godkännas med en kredit och den ränta som du kommer att njuta av den kredit du är kvalificerad för. Bra kredit historia gör ditt liv enkelt när du vill använda kreditkort eller lån för något ändamål. Om du inte har en kredit historia, måste du bygga en, men inte många ställen är villiga att ge dig kredit om du har noll kredit historia, sedan hur även att etablera det?

Det finns några saker du kan göra för att få chansen att bygga din första kredit historia:

Ett. börja med bankkonton

Det första du bör göra är att öppna ett lönekonto och möjligen ett sparkonto samt på en lokal bank. Då bör du behålla dessa två konton i god ställning så att man visar att den bank som du kan hantera dina pengar. Även om ditt bankkonto status är inte en del av din kredit historia, kan banken använda den som sin referens för att avgöra din kreditrisk när du ansöker din första kredit.

2. överväga ett kort varuhus

Du har förmodligen erfarenhet av att erbjuda med varuhus kort som kommer att hjälpa dig att spara 10% på dina inköp. Generellt är det inte tillrådligt att logga in med kortet eftersom dess pågående räntan är mycket hög även om du njuta av up-front rabatt.

Undvika dessa kort är oftast en bra idé, men om du har några betalningsanmärkningar och har svårt att etablera din första kredit, så registrera dig med ett varuhus kort är värt att överväga. Men innan du registrerar dig för att använda kortet, se till att du fråga dem om de rapporterar till kreditbyråer eller inte. Om de inte, då kortet inte kommer att göra något bra för dig.

Ett varuhus kort har inte annorlunda än ett normalt kreditkort förutom att den har lägre kreditlimit, men tillräckligt för dig att skapa din kredit. Det bär hög ränta, så att du bättre använder det försiktigt när du har godkänt med kortet. Kom ihåg ditt syfte att få kortet är att skapa god kredit, så oavsett vad du spenderar, betala hela saldot när du får meddelandet. När kortet är aktiverat, kommer det att rapporteras till kreditbyråer, och din kredit historia kommer att börja bygga upp därifrån.

Tre. när allt annat misslyckas

Vad händer om du har provat ovanstående 2 metoder, eller ens försöka tillämpa ett kort från direkt från kreditkortsföretag, men misslyckats? Är det innebär att du har ingen chans att bygga upp din kredit historia?

Det sista du kan göra är att ansöka om en säkrad kreditkort som är mycket lättare att uppnås. Vad du behöver är en tillgång, såsom hus, bil eller båt för att länka till det konto som långivaren kan ta det om du misslyckas med att betala.

Du kan också använda en säker kreditkort som erbjuds på de flesta bank. Du måste sätta in en viss summa pengar, till exempel $ 500 till säkra kort med en köpgräns på $ 500. Om du misslyckas med att betala för vad du har spenderat med kortet, kommer banken att ta din insättning.

Var medveten om att inte alla säkrad kredit kommer att rapporteras till kreditbyråer, se till att du kontrollera att den kommer att rapporteras innan du använder det.

sammandrag

Det är viktigt för dig att ha en bra kredit historia, måste du bygga en om du inte har. Etablera den första krediten kan vara knepigt, men över 3 metoder kan hjälpa dig att initialt det. Efter att ha fått din första kredit, är det viktigt att använda det ansvarsfullt att upprätthålla god kredit historia.