hur man kan upprätta kredit för dina barn – börja med baby steg

En sak som jag ofta frågan är hur min fru och jag var framgångsrik i att etablera kredit för våra barn under deras sena tonåren. I dessa tider behöver du ha lite kredit. Det värsta med tonåringar som är redo för college är att de inte har någon kredit historia what so ever. Det är precis lika illa som att ha dålig kredit. Så vi tog några steg för att hjälpa våra barn att inte bara skapa kredit, men också lära dem ekonomiskt ansvar.

Det första vi gjorde var att hitta en kredit bolag som faktiskt skulle ge dem ett kreditkort. De båda hade arbetat stadigt sedan de var 16, så det var inte alltför svårt att hitta ett företag som gav dem en $ 300 kreditgräns. Det var en perfekt start.

Trots att de hade kredit, om du inte använder det, kommer du inte upprätta en betalning historia. Vi skulle ha barnen faktiskt använda kreditkort för kostnader som de betalade kontant för. De hade inte riktigt några räkningar utom deras bilförsäkring och mobilräkning. Så när betalningen berodde på dessa räkningar, hade vi dem betala med sina kreditkort. Nu är det där föräldraskap kommer in innan ha dem skicka betalningen via deras kreditkort, skulle vi få dem att ge oss pengar först. På så sätt kunde vi skicka in den för att betala av kreditkort räkningen i slutet av månaden. Min fru och jag har vänner som säger att vi borde ha låtit barnen betala själva men vi ville få dem till en bra start med sin betalning historia. Om dina tonåringar är som mitt, tenderar de att sätta upp saker lite. Med ett kreditkort räkningen, skulle varje förhalning har resulterat i finans laddare som vi ville undvika. Vi gjorde detta för ca 6 månader och därefter vände över betalningsansvaret tillbaka till dem.

Båda våra barn är nu på egen hand och har stjärnornas kredit (faktiskt bättre än mina). Kom bara ihåg att du egentligen borde börja långsamt när du bygger upp ditt barn kredit historia. Det kommer bara att gynna dem i längden.