hur man läser din kredit rapport

Den rättvis och korrekt kredit Transactions Act, undertecknades i lag den 4 december 2003, ger varje amerikansk rätt till en kostnadsfri kredit rapport varje år från varje av de tre stora kreditbyråer – Equifax, Experian och TransUnion. Vad lagen inte gör är att ge varje amerikansk möjligheten att läsa deras kreditupplysning. Inte ett ord i lagen säger kreditbyråer måste skriva det på ren, lätt att förstå språket. Gå till www.ftc.gov och klicka på konsumenterna då kredit och läsa den själv. Förhoppningsvis kommer du att hålla dig vaken.

Medan alla kreditupplysningar följa en grundläggande format, vissa varierar så vad du håller på att läsa gäller inte över hela linjen. Om du inte fick det direkt från en av de byråer som nämns ovan, din bästa insats för en översättning är den källa som ger din kopia.

Här är den fyrdelade skelett flesta byråer använder. Del ett är vem du är. Detta skulle vara information som ditt namn, personnummer, tidigare adresser, nuvarande adress, födelsedatum, körkort, telefonnummer, makens namn och din arbetsgivare och anställningstid. Som med alla sektioner, ägna stor uppmärksamhet eftersom risken är ganska förbaskat bra, en del av det är fel.

Det är fel eftersom denna information kommer till presidiet från en myriad av källor och presidiet inte tar sig tid att uppdatera eller korrigera det. Det lämnar dig som din egen korrigera agent.

Del två är din kredit historia. Detta är oftast den längsta delen av din rapport eftersom du förmodligen har haft varuhus konton, flera kreditkort, flera banker och andra finansiella lån institution, bolån, billån, krediter, bostadslån eget kapital och andra
transaktioner med kredit.

Ibland kommer du att se presidiet kallar dessa konton handel linjer. No big deal, eftersom de fortfarande är dina konton.

Dessa konton brukar börja med när du öppnade kontot sedan berätta vilken typ eller typ av kredit (avbetalning, billån, personliga lån, etc.) och om det är i ditt namn eller någon annan är på kontot med dig. Det totala lånebeloppet med din hög kreditgräns eller om det är ett kreditkort, din högsta saldo följer. Nästa sak det visar är hur mycket du fortfarande skyldig och om betalningarna är fasta eller lägsta månatliga belopp. Din status, öppen / inaktiva / stängd / betalas, följ dina betalningar så kommer posten alla vill veta, hur väl du har betalat på kontot.

Det är där ämbetsverk lista om du är sent, och om sent, hur sent och hur ofta du har varit sen. Om du inte är sent, kommer det att visa dig betala i tid.

Del tre kallas offentliga utredningar eller Public Records. Det är där skatt säkerhetsrätter, domar, utmätningar och konkurser listas. Du vill att denna del att vara tom och jag menar tomt. Om du ser något här, försök att korrigera omedelbart om inte förr.

Del fyra är Förfrågningar avsnittet. Den är uppdelad i två delar. Del ett är de undersökningar du initierar genom att fylla i en kreditansökan. Detta avsnitt är allmänt kallad hårda utredningen avsnittet eftersom du är initiativtagare till undersökningarna.

Den andra delen kallas mjuka utredningen avsnittet. Vad du hittar här är namnen på de företag som har skickat dig erbjuder kredit eller aktuella borgenärer som övervakar ditt konto.

Ibland finns det en femte sektion som heter Anmärkningar. Läs det eftersom du aldrig vet vem anmälde vad om dig.

Varje kredit rapport byrå placerar en förklaring av termer oftast på baksidan av rapporten sidorna. I den förklarar de vad de siffror och bokstäver som du ser bredvid dina konton betyder. Så, om du ser något som I9, oroa dig inte, eftersom det bör definieras i förklaringen av termer.
Naturligtvis kunde I9 vara negativ, så du kan behöva gräma. Hursomhelst, du är nu nästan helt beväpnade att ta itu med det fria Företagsrapport lagen sa ämbetsverk hade att ge dig.

Lycka till och får all din kredit är A +.