hur man undviker fallgropar kreditkort

Att se människor som köper mat eller kläder shopping med kreditkort har varit vanligt i dessa dagar. Frasen “Ladda det!” har blivit en favorit uttryck för kortanvändare, och har ofta hört i butiker, platser restauranger, och på andra håll.

När allt, vill som inte att använda dessa kreditkort? Lätt att använda, kan dessa sleekly-designade kort kan användas för att köpa nästan allt i kommersiella anläggningar oavsett hur mycket (eller mindre) pengar gör man bära pengar i sin plånbok. Ont om kontanter och hungriga? Inga livsmedelsbutiker förnödenheter? Att gå till en fest, men inga pengar att köpa den klänningen du har dreglar efter? Inga problem! Din goda ol ‘kredit kan ta hand om det åt dig. Inga bekymmer.

kreditkort: inte gratis pengar

Men vänta. Ett kreditkort spree kan vara kul, men det betyder inte befria dig från ansvaret att betala de kostnader som du uppkommit från att använda ditt kreditkort. Kreditkort, trots allt, är ränta i förklädnad. Typiska kreditkort be om ett antal avgifter, inklusive:

“En finansiera avgift, vilket är en räntekostnad för den obetalda delen av din månatliga faktura;

“En årlig medlemsavgift;

“Eller om du betalar efter tidsfristens utgång, finns det också en förseningsavgift, som skulle kunna ha en högre ränta.

Faktum är att många kredit-korthållare ansikte kredit-relaterade problem. Dålig köpbeslut, brist på information om kreditkort avgifter, och förakt för kommande kredit betalningar är några av orsakerna till varför många kredit-kort användare ofta är hårt pressade att betala sina skulder. Vissa är inte ens kunna betala för de faktiska inköpen de gjort, bara knappt lyckas betala kreditkort avgifter kortföretaget.

Innan du få drunknade i ett hav av skuld, här är några tips som hjälper dig hantera dina kredit-kostnader:

“Var kredit smarta Ansöker om ett kreditkort ansökan innebär att du är redo att ta ansvar för att betala din kredit Du och bara du -.. Inte dina föräldrar, make, eller vem – är ansvarig för det.

“Använd ditt kreditkort klokt och sparsamt ihåg:…. Betala varor och tjänster med hjälp av kreditkort är dyrare än att använda kontanter eller checkar kredit betalningar inkluderar ränta och andra avgifter Använd kreditkort så sparsamt som möjligt om du verkligen behöver använda krediten kort, bär endast de kort som du faktiskt kommer att använda.

“Använd kredit endast om du är säker på att du kan betala tillbaka det. Betala din skuld på ett kreditkort med en annan räknas inte.

“Undvik impuls shopping på ditt kreditkort.

“Använd poäng för pengarna nödsituation.

“Seek kredit rådgivning så fort du ser ekonomiska problem vid horisonten.