Hur påverkar utmätningar din kredit

Just nu finns miljontals människor som går igenom smärtan av utestängning som sub-prime bolånekrisen sveper över USA. Som ett resultat, kommer dessa miljontals människor lär i första hand vad som kan hända med deras kredit värdering när en avskärmning sätta på den.

När en avskärmning händer, betyder det att husägare inte längre kan göra betalningar på sina lån. Fastigheten är sedan beslagtagits och sålts. Ägaren av fastigheten får inga pengar för denna försäljning, och alla pengar går till att betala av inteckningen för banken, med allt som är kvar att gå till banken. Detta kommer allt hända efter cirka sex månader av missade betalningar och ett meddelande om uppsägning till husägare. Efter tre månader mer för att inte betala, är försäljningen datum för avskärmning in och huset är till salu på grund av avskärmning.

Alla vet precis hur illa en konkurs kan vara för din kredit värdering, men hur är det om du drabbas av en avskärmning? Först kommer en avskärmning stanna på din kredit rapport för sju år, medan en konkurs kommer att vara på det för så mycket som tio år. I fråga om att din FICO poäng, kommer det sjunka cirka 100 till 200 poäng. Detta innebär att om du har bra kredit på 700, kommer du troligen att falla till cirka 500. Men om du hade perfekt kredit på 850, kommer du att falla till genomsnittlig kredit på 650. Det kan tyckas att du fortfarande kan få kredit om din poäng är 650 och avskärmningen är kanske inte så illa, men det är. När du ansöker om kredit, kommer krediter innehavare se den stora onda ordet “avskärmning” på din kredit rapport. Det innebär för de närmaste åren kommer det att finnas något sätt att du kommer att få kredit eftersom många långivare kommer att frukta dig skulle ställa in ditt lån till dem, som du gjorde med ditt bolån.

Utestängning är en mycket svår situation att vara i, men lyckligtvis det är inte slutet av världen. Som många vet, är kredit förändras ständigt och det är inte satt i sten. Därför, under de sju år som du måste ta itu med en avskärmning på din kredit rapport, kommer du att kunna sakta reparera din kredit. För att göra detta, måste du se till att du betalar tillbaka dina räkningar och kreditkortsbetalningar som du får dem. Du ska sakta försöka ansöka om kredit som du går genom åren, och du bör även gå till skuldrådgivning eftersom det kommer att se bra ut på din kredit rapport.

Inte rädd att allt är över när du går igenom en avskärmning. Miljontals människor har gått igenom samma sak och miljontals fler kommer att gå igenom det också. Allt du kan göra är att gräva fötterna i, arbeta hårt för att få igenom den och lära av misstaget att avskärmning och se till att det aldrig händer dig igen. Reparera din kredit är på en all time betydelse och något som du kan göra själv. Allt avgörs av din kredit värdering, så var uppmärksam, att förbereda och fixa din kredit idag.