Hur vet jag om ett kreditkort erbjudande för dig

Med eller utan en befintlig kredit historia, bra eller dåligt, är du säker på att bli kontaktad av någon med ett kreditkort erbjudande. Och även om alla kreditkort erbjuder verkar härligt frestande, det är oftast så att du är endast lämplig för en viss typ. Att veta vilka kreditkort erbjudande verkligen är menat för dig, här är vad du bör veta.

Tips om hur man vet om ett kreditkort är för dig

Känn dig själv – Ännu viktigare, om varför du vill ha och behöver ett kreditkort i första hand. Tänk på sidan av nödvändighet först: hur kan ett kreditkort bidra till att göra ditt liv bättre? Finns det ett sätt för ett kreditkort för att hjälpa dig att bli mer ekonomiskt lösningsmedel? Nästa, tycker om den trevliga sidan av staketet – vilka förmåner skulle du vill njuta av att använda ett kreditkort?

Slutligen, ta en ordentlig titt på dig själv och göra en självvärdering genom att ställa dessa frågor: Är jag redo för ansvaret av att ha ett kreditkort? Vet jag verkligen vad jag får mig in på? Kan jag lovar mig själv att betala mina räkningar kreditkort omgående?

VET HUR andra tycker om dig – “Övrigt” i denna del hänvisar till de banker och långivare som du har ingått i transaktioner med tidigare. Om du har några räkningar eller lån för att betala, kan de fungera redan när din kredit bakgrund och kan vara en av anledningarna till att du gett erbjudanden kreditkort som du inte riktigt finner önskvärd.

Om du däremot inte har några befintliga kredit poster, är det inte precis en bra sak antingen om du är en färsk examen. Det är förståeligt, naturligtvis, eftersom du har just gått in i den verkliga världen. Om du däremot är redan en vuxen, bör du åtminstone ha en pålitlig och stadig inkomstkälla. Utan det, erbjuder de olika typer av kreditkort som du kan räkna med att få är säker på att vara begränsad.

VET sitt sortiment – Vissa kreditkort kan bara användas i särskilda butiker eller begränsas till en viss region i USA. Om du däremot tar emot kreditkort erbjuder för Visa eller Mastercard, kommer dessa att tillåta dig att använda ditt kreditkort även om du är utomlands.

Kort med välkända namn som Visa eller Mastercard är definitivt lämplig för personer som reser ofta eller har för avsikt att använda sina kort i en mängd olika anläggningar. Dessa kort, men ställer högre ansökan krav som vad du kan förvänta dig från kreditkort med en mindre omfattning.

VET DESS – Vissa kreditkort erbjuder specialpriser räntor och andra typer av förmåner och privilegier om du är ansluten till en viss förening eller företag så gör se till att du fråga den som gjort erbjudandet kreditkort om detta. Du kanske till och med kunna välja en specialiserad design för ditt kreditkort om du råkar uppfylla någon av deras bestämmelser i denna fråga.

Nu när du vet vilken typ av kreditkort erbjudandet är rätt för dig, det finns bara två andra saker kvar att göra:

För det första, att vidta nödvändiga åtgärder för att kontrollera om kreditkort representant som närmade dig är verkligen en anställd eller agent för utfärdande företaget och att han verkligen ger dig en legitim erbjudande kreditkort.

Andra, vara beredd att spendera lite tid och ansträngning för att uppfylla kraven för att kreditkortet erbjudande du har valt att ta upp. Du måste lämna företaget kreditkort med skriftligt bevis på din inkomst och betalningsanmärkningar. Men efter det, är det kreditkort som alla din att dra!