identitetsstöld de fick honom

Hans surt förvärvade pengar? Borta. Borgenärer på ryggen varje dag. Polisen knackar på hans dörr. Hans familj ansträngd till bristningsgränsen. Han har inte gjort något fel men min affärspartner liv fick vände upp och ner afew år tillbaka. Han blev ett offer för det som är nu den snabbast växande brottsligheten i världen. Identitetsstöld.

Enligt Federal Trade Commission, sedan 1999 över 27 miljoner människor enbart i USA blev offer för denna epidemi 10 miljoner mer förra året. Harris Interactive, en marknadsundersökning företag, rapporterar att mellan 2002 och 2003 ytterligare ca 19.178 personer per dag föll offer.

Din identitet kan stjälas på många sätt. För min partner, fick tjuven tillgång till hans personnummer och adress appliceras sedan för en serie av lån i hans namn. När räkningarna kom tack, gissa vem borgenärerna och brottsbekämpning svars?

Han och hans familj kände full effekt. Identitetsstöld kan lamslå och med förstöra en människas liv. Den tidsförlust försöker återhämta din identitet samt ur fickan bekostnad USTreasury sekreterare John Snow kallar identitetsstöld “det största hotet mot konsumenterna och mycket mer smygande och skadliga för vår nationella välfärd än många tror.”

Internet gör det inte bättre med sin nästan obegränsade tillgång till information men en stor del av identitetsstöld fortfarande kommer från den verkliga världen. Varhelst det kommer från målet förblir densamma. För att få dina personliga uppgifter och stjäla det som tillhör dig så länge som möjligt.

I många fall kan detta leda till att offret konkursansökan eller värre. Som rapporterats av Orlando Sentinel, tillbringade en man vars identitet blev stulen nyligen 54 dagar i fängelse innan myndigheterna insåg sitt misstag.

Men även när tjuven slutligen fastnar, offer reda alltför ofta den sämre delen fortfarande ligger framför oss. Återvinningen av deras identitet. För min partner, som betydde aldrig sinande kamp med samma kreditbyråer som tidigare gav honom goda betyg.

De förstörde hans kredit nästan över en natt eventhough han gjorde allt de sa till honom att få det återställt. Byråerna vägrade att rensa hans rekord och istället började dela sin information med varandra. Hans bolåneräntor gick igenom taket. Han betalade mer för allt men ändå fick minskat. Med allt detta kom bördan och fruktan för honom att inte veta om han någonsin skulle återfå sin identitet.

Sex år senare gjorde han till slut. Han började arbeta med ett företag som inom 90 dagar återställde hans kredit. Hans boränta sjunkit och han gick tillbaka till att betala fullt pris för allt som resten av oss.

Och som min partner, vi alla riskerar att bli offer. I San Antonio Texas, talade tv-station KENS 5 med en man som dömts för identitetsstöld som varnade “Ta inte för givet vad du har, eftersom vem som helst kunde ta bort det -. Jag menar på kick av ett finger”

Han skulle veta. Sätten att stjäla en identitet har vänt detta brott från olägenhet för globala krisen.