inkassobyråer

Vad är ett inkassobolag?
En inkassobyrå är ett företag som bedriver betalningar på fordringar på privatpersoner. De flesta inkassoföretagen fungera som agenter för fordringsägare och samla in skulder för en avgift eller andel av det totala skuldbeloppet.

Samlingar är konton som allvarligt förfallna och / eller har överförts till en inkassobyrå eller borgenärens inre samling avdelning. Eftersom skulden överförs mellan olika myndigheter, kan det finnas flera poster på kredit rapport för samma skuld, det ska dock bara en post i taget märkas som öppnar på kreditupplysning. Samlingsobjekt använder ett unikt format på kreditupplysning.

Inkassobyrå tvist avsnittet innehåller mallar för att begära:

1.debt frikopplingsanropet
När du har fått ett inkassokrav, har du 30 dagar på dig att begära skuld validering från kollektorn. Fair Inkasso Practices Act mandat att inkassobyrå tillhandahålla dokumentation att skulden är giltig.

vad betyder skuld validering?
Skuld Validering, eller “skuld kontroll”, hänvisar till en konsument rätt att bestrida en skuld och / eller få skriftlig bekräftelse av en skuld från en skuld insamlare. Rätten att bestrida skulden och få validering är en del av konsumentens rättigheter enligt USA: s federala Fair Inkasso Practices Act (FDCPA) och anges i § 809 i samma akt.

Vad händer om skulden samlare inte svarar?
Det finns ingen tidsfrist för skulden samlare att ge ett svar på den begäran om validering. Dock måste en skuld insamlare upphöra med alla försök att driva in skulden tills de har skickat ett tillräckligt svar.

Om en konsument gör en begäran i tid om skuld validering och en skuld insamlare inte ger korrekt validering eller inte svarar alls, kan skulden samlare inte fortsätta att driva skulden.

2. sluta trakassera krav telefonsamtal genom att skicka inte ringa brev
Från Tvist Manager väljer Tvister inkassobyrå, välj sedan Ring inte Begäran att begära inkassobyrå endast kontakta dig via mail. Detta brev kan användas för att sluta trakassera telefonsamtal från en inkassobyrå. Det kommer att sluta inkassobyrå från att ringa och kräva pengar. Enligt Fair Inkasso Practices Act, är efter denna skrivelse som inkom till inkassobyrå all framtida kommunikation måste göras per post endast.

Tre. lösa en betydande skuld

Kan du förklara vad det innebär att göra en Settlement?
Det är alltid upp till dig att besluta att betala ut eller betala dina skulder. Men kom ihåg att genom att göra så, kommer denna negativa punkt inte nödvändigtvis tas bort från din kredit rapport. Borgenärerna behöver inte ändra din kredit rapport bara för att en skuld har betalats eller nöjda. Här är några förslag.

o Bestäm vem du ska betala genom att be personen att försöka driva in skulden om de äger skulden som en samlare eller om de arbetar som agent för borgenären.

o Försök att få borgenären att komma överens för att ta bort objektet från din kredit rapport som ett av villkoren för betalning. Om de inte enas, begära och få löftet skriftligt innan betalning.

o Har borgenären samtycker till att skicka en universell Radera Form (UDF) till kreditbyråer vid uppgörelsen utbetalas. Om borgenären inte kommer att gå med på detta, har dem håller inte att kontrollera den skuld om du bestrida den med kreditbyråer.
o Om du betalar skulden i sin helhet, har du en större chans att inkassobyrå bort det från din kredit rapport.
Se till att få allt skriftligt innan du betalar några pengar.

Hur lång är preskriptionstiden för skulden samlingar?
Beroende på var du bor och där avtalet undertecknades, kan preskriptionstiden för skulden samlingar vara allt från 2 till 15 år. Tänk på, att preskriptionstiden för insamling av en skuld skiljer sig från den tid ett objekt kan listas på din kredit rapport. De tidsbrist börjar det ögonblick då skulden bedöms i standard.

Skyddar FDCPA mig?
Den minut ett bolag flyttar din skuld till en tredje part inkassobyrå du automatiskt skyddad av andra bestämmelser i FDCPA. Som konsument är du skyddad från missbruk taktik som ofta används av många inkassobyråer.
Enligt FDCPA, kan en inkassobyrå inte göra följande:

o Ring dig före 08:00 eller efter 9:00.
o ringer dig på jobbet om du har begärt dem att inte göra det.
o prata med någon men du eller din advokat om skulden.
o Hotar att beslagta din egendom eller garnera din lön om de faktiskt har för avsikt att göra det. Varje stat har olika lagar om garnishments. I vissa stater är det olagligt, och i andra fall krävs ett domstolsbeslut.
o Hotar att vidta rättsliga åtgärder eller stämma dig om de faktiskt har för avsikt att göra det.
o hota dig med arrestering eller fängelse.
o Använd obscent eller oanständigt språk.
o irritera eller trakassera dig med upprepade samtal.
o Fortsätta att kontakta dig om du har begärt att de cease and desist.
o ljuga om sin identitet.
o Insamling agenter måste ge sitt riktiga namn och riktiga namn på sitt företag. De kan inte låtsas vara en advokat, polisman, eller från ett kreditupplysningsföretag.