Internet kreditkort utgifterna blomstrar

Britterna har tillbringat mer än någonsin på nätet i jul när de försöker att undvika förödelse av den regniga och upptagen gatorna denna festliga säsong.

Det finns många fördelar med att handla på nätet och dessa fördelar tycks ha övertygat en häpnadsväckande mängd konsumenter som på nätet är vägen framåt.

I en opinionsundersökning från kreditkortsföretag ägg, fyra av fem konsumenter tillfrågade sade att de utför de flesta av sina julhandeln använder Internet i år.

De lockades av erbjudanden och rabatter bara tillgängliga för online-shoppare, ett bredare utbud av produkter som finns tillgängliga, och på det faktum att de kunde undvika de överfulla höga gatorna.

Många sade också att säkerhet var en viktig faktor i att välja att handla på nätet, med över hälften 54 procent) av de tillfrågade sade att de föredrar att använda sina kreditkort för betalning som de flesta inköpen kommer att vara försäkrade.

Dessutom angav 38 procent att de använder korten för att göra det bästa av online-bedrägerier skydd, ofta inte tillgängliga på high street inköp.

“Det är bra att se att människor inser fördelarna med att använda ett kreditkort online i termer av försäkringar på inköp och skydd mot bedrägerier. Bör också komma ihåg andra förmåner, såsom cashback kunder,” anmärkte Egg talesman Vanessa Wood.

Kunderna är också känslan alltmer försiktig med high street som butiker är kodning för vinst och många håller på att sjunka in i administration.

Denna vecka Woolworths och MFI båda kollapsade i administration sätta 31.000 jobb i fara, och det verkar värre skulle vara att komma med förutsägelser om julen utgifter nå en all time low.

Med så många butiker kämpar ekonomiskt, är shoppare orolig att genom att handla på high street med kontanter som de kunde ha någon försäkring om de skulle behöva ett utbyte eller garanti hedrade i ganska troligt händelsen butiken är inte längre handel.

Företagen försöker locka kunder med kundkort som kommer med rabatter och förmåner, men de åtföljs av skyhöga räntor som skulle kunna lamslå användare.

De priser, som alltid har varit hög fortsätter att stiga, med vissa high street butiker driver kundkort med effektiva räntor så hög som 25%.

I ett försök att få lite ordning på sina julhandeln budget, är kunniga konsumenter väljer att handla på nätet, bort från påträngande butiksbiträden heralding kundkort och frestelser high street erbjudanden.