Jämför kontant tillbaka kreditkort innan du bestämmer dig

Om du funderar på att ansöka om en kontant tillbaka kreditkort, måste du vara säker på att ta en närmare titt på alla de alternativ som finns för dig. Du kanske tror att alla pengar tillbaka kreditkort är desamma. När allt alla av dem resulterar i pengar i fickan, eller hur? Nja, inte exakt. Ja, du kommer att tjäna pengar med någon bonus kreditkort du väljer. Men, precis hur mycket pengar du tjänar och hur du tjänar pengar i första hand kan variera.

när det hela började

Kontant tillbaka kreditkort gjorde sitt första plask när AT & T Universal erbjöd sitt kort, som var fri från årsavgifter. Detta faktum i sig var ganska ny till kreditkort världen. Till råga på, de erbjöd kontant tillbaka på alla inköp som görs med kortet, med de intjänade belöningar går mot betala av kortinnehavarens telefonräkning.

Strax efter AT & T: s revolutionerande bonus kreditkort, började Discover Card erbjuder en speciell bonus kreditkort som tillhandahålls kortinnehavare med kontanter tillbaka i slutet av året. Härifrån, kreditkort utvecklats till att erbjuda enastående incitament pengar tillbaka på upp till 5% av de inköp som gjorts med kortet. Även Discover Card anses fortfarande vara en av de bästa bonus kreditkort av många människor, Visa och MasterCard har också flera kontant tillbaka kreditkort av sina egna att erbjuda. I dagens marknad, vilket är mycket konkurrenskraftiga, kreditkortsföretag visa de pengar de ger till sina kunder som ett företag utgifter som är nödvändiga för att få kunder och att underhålla dem.

analysera köpvanor

När det gäller att välja en bonus kreditkort, bör du först analysera dina utgifter vanor. Först och främst bör du aldrig använda en bonus kreditkort om du inte kan betala av hela saldot i slutet av varje faktureringsperiod. Kontant tillbaka kreditkort har en högre ränta än kreditkort utan särskilda belöningar och incitament. Därför kommer bär en balans på din bonus kreditkort resultera i höga finansiella kostnader, vilket kommer att omintetgöra de pengar du tjänar.

bestämma vad du vill tjäna

När du väljer en bonus kreditkort, måste du också överväga vilken typ av belöning du vill ta emot. Om du hellre vill tjäna poäng, som kan bytas senare för varor eller tjänster, och flygmil, måste du få en belöning kreditkort. Om du däremot är intresserad av att få kalla, hårda kontanter, sedan en kontant tillbaka kreditkort är rätt för dig.

Samtidigt, inte alla pengar tillbaka kreditkort fungerar på samma sätt. Om du vill ha en något krångel kontrollerar automatiskt ska skickas till dig, då ska du välja ett kort som gör just det. Några pengar tillbaka kreditkort kräver att du håller ett öga på dina egna belöningar och begära en check när saldot når en viss tröskel. Eller, kanske du vill överväga en bonus kreditkort som bara använder de pengar du tjänar för att betala av ditt saldo kreditkort. Denna typ av kreditkort kräver inget arbete från din sida och kan vara en mycket enklare alternativ och ett bättre val för dem som inte har tid att spendera övervaka belöningar från deras kreditkort.

avgifter

Du måste också överväga eventuella avgifter som kan vara förknippade med bonus kreditkort som du tittar på. Om det finns årsavgifter eller månadsavgifter, är chansen att du inte kommer att tjäna tillräckligt med pengar tillbaka för att göra kortet värt. De bästa bonus kreditkort har inga dolda avgifter och erbjuda en hög andel av avkastningen.