kan kredit rådgivning skada min kredit värdering

Många människor är rädda för att ta kontakt med en kredit rådgivare rädsla för att det kommer att negativt påverka deras kredit värdering. Credit rådgivare är ideella organ som fungerar som en medlare mellan individer och deras gäldenärer.

Om du kontaktar en kredit rådgivare som hjälper dig att ställa in en budget eller gör en ekonomisk plan detta inte påverka din kredit värdering alls. De flesta kredit rådgivare rapporterar inte till kreditupplysningsföretag när du registrerar dig för en skuld-management program, heller.

När FICO poäng infördes 1989 var det administrerades via kreditupplysningsföretag och uppmärksamhet ägnades åt användningen av kredit rådgivning. Kontakta en kredit rådgivare skulle släppa din poäng en eller två punkter. Denna regel ändrades 1998 som svar på konsumenternas oro. Majoriteten rapporterar inte om du har registrerat dig för att få hjälp heller.

Borgenären kan rapportera om skulden att återbetalas genom en minskad betalningsprogrammet. Detta borde vara ett mindre bekymmer om du är i skuld och i behov av rådgivning för att hjälpa till att hantera saker. Jag gick igenom en personlig konkurs 1989 och jag sa till advokat som hantering saker som jag var bekymrad över min kreditvärdighet. Hans svar var, “Son, det är redan i toaletten. Låt oss klara upp saker så att du har lite andrum “. Och han hade rätt.

Kontakta en kredit rådgivare är samma sak. Om dina fordringsägare rapporter på något sätt “att skulden inte betalades enligt överenskommelse” som tillfälligt kan sänka din score. Men effekten blir minimal i det övergripande system av saker eftersom det kommer att hjälpa dig att få ut av skulden. Det viktigaste – är att du inte missar något av dessa betalningar.

Även om du gör minskade utbetalningar scoring modellerna brukar titta på om betalningarna görs i rätt tid och hur balansen kan jämföras med kreditgränsen.

Vår hemsida har några bra kredit rådgivning organ. Om du behöver hjälp, inte sätta bort det. Kontakta dem idag och komma igång. Du behöver också lite andrum och detta är ett av de bästa sätten att få det.