klättra ut från semestern kreditkort skuld

Varje år du planerar att undvika fiaskot kreditkort, och även göra ett helhjärtat försök att köpa alla dina julklappar med kontanter. Om du läser den här artikeln, är chansen att du slutade använda ditt kreditkort mer än avsedda! Misströsta inte dock, det finns några beprövade metoder för att fastställa din semester lågkonjunktur kreditkort som du kan sätta i verket direkt. Här är några strategier för att klättra ut från under semestern kreditkort lågkonjunktur-och hjälpa dig att betala av dessa inköp snabbt så att du inte betalar fortfarande för dem när semesterperioden rullar runt igen nästa år.

Använd inledande erbjudanden till din fördel

Efter semestern många kreditkortsföretag släpper speciella inledande priser för att locka nya kunder att ansöka om sina kort. Om du kan hitta en som erbjuder 0% ränta på balans överföringar för ett år, du är i! Du kan överföra din semester skuld från de olika kort som du använt, och betala bort det utan rejäl ränta. En annan fördel med denna teknik är det faktum att du kommer att ha en enda betalning även om du hade använt flera kreditkort för semester shopping. När du kombinerar dem alla på den nya 0% balans överföring kreditkort, har du fått en enda månatlig betalning! (Du kan överväga att stänga några av dina andra kreditkort).

Om du inte hittar en 0% ränta på balans överföringar för tolv månader, kanske du kan hitta en sex månaders introduktionserbjudande. Detta är ändå värt den tid och ansträngning för att överföra dina saldon som du kan arbeta för att betala dem innan de sex månaderna är upp (eller i slutet av de sex månader flytta balansen till ett nytt kort med en 0% balans överföring erbjudande! )

kreditkort kontroller

Om du inte uppfyller kraven för en 0% ränta inledande balans överföring erbjudande, kan du överväga att använda de kontroller som ofta kommer med ditt kreditkort. (Ibland måste du begära dem från ditt kreditkortsföretag). Medan räntan inte kan vara noll, och det kan inte vara något lägre än kortet som ger kontroller kreditkort till dig-om du har saldon på flera kreditkort, skriver en check för att betala av varje kort innebär att du bara skulle ha en enda månatlig betalning. I det långa loppet, skulle du sparar oerhört på räntor och finansiella kostnader genom att ha ett enda konto. Dessutom kommer betala på ett enda konto i stället för tre eller fyra (eller mer!) Hjälpa dig att betala den obetalda skulden mycket snabbare.

begära lägre priser

I vissa fall, kreditkortsföretag kan sänka din ränta bara för att du har bett dem att! Det verkligen inte ont något att plocka upp telefonen och ringa ditt kreditkort företagets kundtjänst för att begära en lägre ränta. När du har gått överbord med din semester utgifter, kan du spara verkligen på det totala beloppet du sluta betala tillbaka bara genom att ha en lägre ränta.

få ett nytt kort

Helst vill du ett kort som gör att du kan flytta alla dina andra kreditkort saldon på, och vid en 0% balans överföringshastighet. Det finns tillfällen när du inte kan få godkänt för de bästa erbjudanden, eller tillfällen då du bara har mer utestående skuld än erbjudandet kan du överföra.

Om detta händer dig, kan du överväga att få ett nytt kreditkort som gör att du kan överföra din hela skulden från alla dina andra kort, och en som har en rimlig ränta på de överförda saldon, så att du kan börja göra en enda månatliga betalningar istället för flera.