konstanta kortbetalningar

Är du instängd i gör bara minsta betalningar på ditt kreditkort? Jag hoppas inte.

Lägsta utbetalningar minskar som saldot på nedgångarna kreditkort.

Låt oss ta ett kreditkort med en $ 2000 Ingående vid 15% ränta för att använda som ett exempel. Du kan förvänta dig att betala om en $ 40 (2%) månatlig betalning när du börjar göra dina betalningar:

Genom att göra den minsta betalningen bara, kommer det att ta dig 13 år och 11 månader för att betala av ditt kreditkort och du förväntar dig att betala $ 2126 i ränta.

Men om du fortsätter att betala den $ 40 tills kreditkortet betalades ut, skulle det ta bara du 6 år och 6 månader för att betala av kreditkort och du skulle betala ca $ 1100 i
intresse.

Du kan spara över $ 1000 i ränta och betala bort det på halva tiden. Detta är vad som helt enkelt börjar med en uppsättning betalning och hålla sig till det kunde rädda. Om du har råd att $ 40 Betalningsmöjligheter när du startar, oddsen är att det inte kommer att skada dig senare.

Nu ska vi ta det ett steg längre. Tänk om du betalade bara $ 10 mer, $ 50 istället för $ 40?

Samma kreditkort kan betalas ut i 4 år och 7 månader med bara $ 740 i ränta.

Här är hur det bryts ned:

Minsta betalningar – $ 4126 totala utbetalningar – 13 år 11 månader
Betala 40 kronor per månad – $ 3100 totala utbetalningar – 6 år 6 månader
Betala $ 50 per månad – $ 2740 totala utbetalningar – 4 år 7 månader

Faktum är att varje dollar du lägger till i din betalning går mot balans kreditkort.

Jag har nyligen avslutat en sammanfattning skuld eliminering för ett par som hade $ 46.500 i kreditkort skuld på 6 kreditkort. De flesta människor skulle överväga att lämna in konkursansökan i denna situation, men det här paret var fast beslutna att betala bort det.

Här är resultatet av Sammanfattning:

De var redan betalar $ 785 per månad på kreditkort. De bestämde att de skulle ha råd att betala ytterligare $ 200 för att eliminera sina skulder snabbare.

Minsta betalningar – skulle Kreditkorten aldrig betalas ut.
Betalar $ 785 per månad – $ 78,761 totala utbetalningar – 8 år 5 månader
Betala $ 985 per månad – $ 66,059 totala utbetalningar – 5 år 8 månader

Skulle du ha trott att du skulle kunna betala av över $ 46.000 i kreditkort skuld på bara 5 år och 8 månader? Jag har sett detta gjort dussintals gånger. Det kan och det fungerar inte om du håller dig till det och sluta använda ditt kreditkort.

Om du har flera kreditkort och vill betala dem så fort som möjligt är det bästa sättet att göra detta är att skriva ner ditt namn kreditkort, balans, ränta och minsta månadskostnaden.

Sedan måste du bestämma vilka kreditkort för att betala av först. Det finns två skolor av tanke på detta. De flesta experter tror att du ska betala av din högsta ränta kreditkort först. Du skulle definitivt betala mindre i längden.

Men om du behöver se resultat snabbt för att ge dig ett incitament att hålla igång kan du börja med kreditkort med den lägsta saldo.

Som någonsin sätt du väljer, bara att lägga så mycket pengar som du kan avvara till det kreditkort tills det lönat sig. Sedan tar det belopp du betalade för den första kreditkort och lägga det till nästa kreditkortsbetalning och så vidare tills alla betalas i sin helhet.

Räntor, förseningsavgifter och påföljder är bortkastade pengar. Det enda sättet att undvika detta är att använda pengar för att göra dina inköp när allt du kan.