konsumenter … Se upp för fradulent aktivitet

Alla Internet-användare bör vara medveten om att allt inte är som det verkar. Och alla bankärenden etc. bör veta om ett kreditkort parodi (annars känd som phishing eller en bluff).

I dessa bedrägliga e-postmeddelanden som kan vara svåra att upptäcka, frågar de i allmänhet dig att klicka på en länk tillbaka till den “spoofing” hemsida, där de kommer som ni att ge upp “update” känslig personlig information. Generellt de kommer bete dig i de vanligtvis anspelar på och brådskande eller hota beskaffenhet till ditt konto.

Om du är misstänksam alls av att vara falska, inte ens klicka på länken. Bara klicka på länken kan utsätta dig till bakgrunden installationer liknande spyware som loggar varje tangenttryckning, i sin tur lämna alla lösenord som du använder regelbundet. Samt viruset som kan störa din dator.

Vad de letar efter.
Ett. lösenord eller stift
2.CCV (Credit Card Verification #)
3.atm/debit eller kreditkortsnummer
4.social personnummer
5.bank kontonummer

Dessa är några tips som kan hjälpa dig att skydda dig från att bli ett offer för kapning.

1.Kontrollera din dator har den mest uppdaterade antivirusprogram och brandvägg installerat och övervaka din dator hela tiden. Vanligtvis denna typ av programvara behöver frekventa uppdateringar om nya virusdefinitioner så se till att dessa är uppdaterade också.

2.Never klicka på en länk i ett oönskad e-post. särskilt de som ber om personlig information. Även om du inte anger något, kan dessa tjuvar attackera fortfarande datorn med nyckel loggning viruset.

3.Kontrollera med din bank. Om du tror att du blir falska, se till att kolla med din bank i frågan och de kommer att kunna undersöka problemet vidare.

4.Type länken direkt i din webbläsare. Om du är osäker på länken går direkt till din bank webbplats via en webbläsare (IE, Fire Fox etc.)

5.Always har ett login cookie. De flesta internetbanker webbplatser erbjuder en “Kom ihåg lösenord” alternativet. Spoofing platser kommer inte att kunna komma ihåg detta lösenord inställt på din banks hemsida. Obs: Använd aldrig en cookie på en delad eller lokal dator.

6.Change lösenord ofta. Det rekommenderas att byta lösenord var 30 dagar. Kontakta din bank för att ta reda på stegen för att ändra din passwordonline.

7. Ändra din bank pin ofta. Det rekommenderas att byta ATM pin var 30-60 dagar. Kontakta din bank för att ta reda på stegen för att ändra din ATM pin också.
8.Keep koll på ditt konto. Hålla kontakt med er bank och övervaka dina konton dagligen för att se till att det inte finns någon misstänkt aktivitet.