kostnadsfritt kreditvärdighet reparation – exakt hur man gör det själv

Eftersom människor kan förstå, är din kredit fil förmodligen de mest kritiska komponenterna i ditt ekonomiska liv. Om du upplever svårigheter på grund av din kredit värdering, då är det möjligt att du kanske vill reparera din kreditvärdighet. Innan du kan gå att reparera din kredit, bör du först förstå vikten av vad aa dålig kredit värdering kan göra för dig. Dålig kredit kan visas för en mängd olika orsaker. Kanske du var på en oönskad plats i ditt liv och lidit bekymmer och hade kunnat göra dina månad till månad skyldigheter. Möjligen du upplevt svårigheter och var tvungen att ansöka om personlig konkurs. Kanske du fick in över huvudet monetärt vilket sker till en hel del av oss tro det eller ej. Men så att du kan göra det mesta av gratis kredit reparation, måste du först förstå vad som är faktiskt i din kreditupplysning.

Den första åtgärden för fri kredit förbättring är att få en dubblett av kreditupplysningar. I själva verket kommer du att hitta tre stora kreditupplysningsföretag som du kan använda: TransUnion, Experian och Equifax. Du måste ringa eller skriva dem alla och be om en kopia av din kredit-fil från var och en. Vad är lovande är på några hemsidor, så får du en gratis kopia av rapporten varje år genom varje bolag. Om du inte begär något varje år, kan kreditvärderingsinstituten ger dig möjlighet att få en gratis kopia om du har vägrats av någon typ av lån leverantör sistone.

Du bör få din rapport i högst fjorton dagar. Här är där den fria kredit reparation måste börja. När du får dina rapporter, forskning dem försiktigt. Jämför dem med dina egna rekord, tolka vad de säger, och anteckna eventuella fel som du upptäcker. Trots att registerhållning har blivit mycket bättre med datorsystem, har flera gånger många individer upplevt dålig ranking på sina kreditbetyg på grund av misstag. Om du upptäcker dessa misstag, som kan omfatta objekt som du helt enkelt inte köpa eller ta emot, som i de fall av identitetsstöld eller kreditkort som har betalats ut utan definieras som utestående eller förfallna du bör vidta omedelbara åtgärder för att reparera dessa misstag omedelbart.

Du kan få tag på de kreditkontroller, informera kredit företagen av de fel och de kommer att börja undersöka det. Detta är verkligen gratis och kostar ingenting. Men när det kommer till gratis kredit förbättring, kan du inte självklart räkna med att de kommer alla kan utföra detta. Om så vore fallet, nu skulle det vara absolut inget sådant som en negativ kredit värdering eftersom alla skulle drivas till att eliminera sin egen kundförluster.

När du skriver kreditbyråer i ett försök att söka fri kredit förbättring, förse dem med all den information och belägg för ditt påstående som du kan. Detta kan vara en faktura, ett brev från långivaren, eller en annullerad check. Om härefter undersöka påståendet, dessa människor upptäcker att det finns ett fel, kommer det sannolikt omedelbart dras från kredit-fil. Fri kredit reparation kräver också göra avbetalningar i tid och betala av gamla skulder. Många av dessa insatser, även om du sen betalar ner dina tillgodohavanden, ser bättre ut till långivare än att inte betala dem alls.

Detta är en av många olika typer av exempel som används allmänt för att uppnå fri kredit reparation. Början stegen är de flesta gånger beaktas eftersom spänningen har monterat till en sådan grad att individer inte riktigt vet var jag ska börja.