kredit Doom eller kredit boom_

För många kreditkort kan vara jobbigt eller ens ett sätt att få djupare i skuld och för andra kan det vara en livräddare, och ytterligare andra ett verktyg för att förbättra och även göra sin kredit ännu bättre, men hur är det gjort och vad är det Skillnaden mellan dessa typer av ägarna kreditkort. Trots vad många säger, kreditkort är inte roten till allt ont.

Vår första gruppen är en av beroendet av kreditkort, spenderar de vad de har och förlita sig på, Äúfake pengar, AU, som vi kallar det att köra själva i skuld. De råna Peter för att betala Paul, som uttrycket säger, låna från ett kreditkort för att betala en annan. Denna typ av beteende kan och blir beroendeframkallande. Använda ett kreditkort för att betala en annan inte bara har potential att fördubbla din ränta, men kan sätta en risk för konkurs och fattigdom. Vissa till och med i denna grupp kommer att ansöka om så många kreditkort som möjligt innan deras sena betalningar hit Equifax. För denna grupp, är kredit rådgivning välbehövligt.

Vår andra grupp är en där användningen av ett kreditkort kan vara en välsignelse. Till exempel, om oförutsedda omständigheter kommit till stånd som en medicinsk räkning som måste betalas, eller någon naturkatastrof, ett kreditkort vara en frisk fläkt för dem som inte är tillräckligt likvida för att betala för denna kostnad ur fickan. Det är där ett kreditkort kan bokstavligen rädda ett bankkonto. Ordet varning, är det bäst att betala för eventuella kostnader som en kredit avgift och inte ett kontantuttag. Om kontantuttag görs och andra, Äúcharges, au uppkommer samtidigt, ränta på kontantuttag, vilket är cirka 25 +%, kommer att fortsätta att samla på varje månad. Till exempel, om du tog ut 300 dollar kontant, och gjorde en avgift för 400, varje månad kommer du att betala mot 400 laddning medan de 300.00 dollar kommer att kontinuerligt debiteras förrän senare betalas ut. Detta händer mer än du tror. Författaren arbetade som kund service rep för en stor bank och vi fått hundratals telefonsamtal per dag för kunder som befann sig i denna situation. Om du bara ut pengar, se till att den inledande saldot på kortet betalas innan några andra inköp.

Vår sista gruppen använde kreditkort som ett verktyg för att öka och förbättra sin kredit. Om du har låg kredit eller ens behöver en högre kredit värdering ett kreditkort är ett underbart verktyg som kan hjälpa dig att uppnå detta. Om du har kredit och kan få ett osäkert kort sedan börja göra avgifter på detta kort och etablera revolverande kredit, vilket är helt enkelt ett tillgodohavande som löper från en månad till nästa. När revolverande krediten har beviljats ??upp till ett år, kommer detta bidra till att förbättra en kreditvärdighet. Det är viktigt för dem i denna grupp inte att betala av skulder tidigt om du vill förbättra en kredit värdering. Bankerna måste se en historia av betalningar i tid, inte bara en 90 dagars köp och payoff.

Kreditkort själva gör får ett dåligt rykte från sina användare som är oansvarigt, men i rätt händer, kan ett kreditkort vara ett verktyg för att öka en, AOS köpkraft genom att förbättra kredit poäng.