kredit reparation kredit värdering grunderna

vad är kredit reparation kredit värdering fundamenta

Vad är en kredit värdering och hur fungerar det ser du nuförtiden?
En kredit värdering sammanfattar hela din information om kreditupplysning till ett nummer. Detta antal beräknas med en matematisk ekvation som utvärderar många typer av krediter och skuldsättning information från din kredit rapport vid den specifika kredit-rapportering byrå. Genom att jämföra denna selektiv information till siffrorna i tusentals tidigare kreditupplysningar, skiljer denna kredit scoring din nivå av kreditrisk. Din kredit värdering säger att en långivare hur stor risken är att betala tillbaka ett lån av något slag, eller upprätta kredit betalningar i tid. Ju högre din kredit värdering är, desto större chans att du upplever att få den kredit du ansöker om.

hur är din kredit värdering används och hur det påverka dig?

Kredit värderingar är ett av de viktigaste instrumenten borgenärer, arbetsgivare, försäkringsbolag och finansbolag beror på att kontrollera din kreditvärdighet. Din kredit värdering är en snabb ögonblicksbild som är en stor del utnyttjas när kreditbeslut produceras snabbt. Borgenärerna kan också hitta din fullständiga kreditupplysning, för att få tillgång till mer detaljerad information till medhjälpare sin beslutsamhet på din risknivå.

hur är min kredit värdering beräknas och varför spelar det någon roll?

En kredit värdering sammanfattar din fullständiga uppgifter kreditupplysning in ett nummer. Detta antal beräknas med en matematisk ekvation som utvärderar många en slags selektiv information (score faktorer) från din kredit rapport på just kreditupplysningsföretag. På denna punkt är många olika typer av faktorer kredit värdering som kan orsaka en positiv eller negativ inverkan på din totala kredit värdering. De faktorer som är listade i ordning efter i vilken grad de påverkar din poäng negativt, vilket innebär att faktorn heter första är vad de flesta minskat din poäng. Några exempel på kredit kredit reparation värdering faktorer inkluderar enbart är inte begränsade till:

* Alltför många förfrågningar (hur mycket du ansöker om kredit)
* Alltför många allvarliga misskötsel (hur snabbt ditt konto betalningar)
* Alltför många av sena öppnat konton (hur ofta du har öppnat nya krediter nyligen)
* Standard balans roterande konton är för högt (vad du är skyldig kontra tillgänglig)
* För få inteckning konton (vilka typer av krediter du tränar)

Kreditupplysningsföretag använder många typer av kredit poäng för att bedöma riskerna för olika typer av krediter. Mortgage långivare kan använda en typ av poäng medan auto återförsäljare och kreditkort emittenter skulle gälla olika typer av värderingar som de kreditupplysningsföretag eller att de har producerat för sina egna avsikter.

tillämpa övervakning kredit historia och vacciners din kredit värdering

Din kredit historia fil ständigt förändras varje gång någon annan information lämnas från fordringsägare. Det är viktigt att vara proaktiv och övervaka den för att förbättra eller bibehålla din kredit värdering. För att förbättra din kreditvärdighet på den platsen finns olika positiva åtgärder du kan vidta:

Först, gör vad som händer på din 3-Bureau kreditupplysning, specificera din kredit historia från alla de nationella kreditupplysningsföretag. Övervaka din fil kredit historia kommer att hjälpa dig att förverkliga den informationen bakom din kredit värdering.

Leta efter felaktigheter på din kredit rapport. Var säker på att undersöka dina filer från alla tre kontoren, eftersom den selektiva informationen vara liknande på varje. Om du skaffar fel, titta på åtgärder för att bestrida de uppgifter redo att dra tillbaka den från din kredit historia fil.

Om du har svårt att betala dina räkningar, ger en kredit reparation planen kredit värdering nu. Gör en lista över alla du är skyldig pengar och hur mycket du är skyldig. Kontakta dina fordringsägare och prata om betalningsalternativ. Börja genast att komma ikapp med de betalas sena betalningar.

Befästa räkningar med en balans överföring till något annat kreditkort med en lägre ränta eller få ett lån skuldkonsolidering och även eliminera tre eller fyra tidigare kreditkort konton du har idag.

Upptäck innebär att du kan minska dina utgifter och öka din inkomst. Be en vän eller familjemedlem om de är benägna att hjälpa eller kanske kontakta en kredit rådgivning eller skuld förvaltningsbolag för att hjälpa dig komma med en realistisk budget som kommer att hjälpa dig komma ikapp med dessa sena betalningar.

Ytterst inte utnyttjar kreditkort tills du är i en ekonomisk plats att använda dem på ett ansvarsfullt igen.