kredit reparation och historia

kredit reparation ekvationen

Även kreditkort kan vara vad landa flest människor i kredit problem, de är också det bästa verktyget för kredit reparation. Om du befinner dig inför ökade skulder och försämrade kredit, är de viktigaste sakerna du kan göra för att betala alltid din minsta kreditkort räkningar, och som inte överstiger kortets kreditgräns. Om du låter ditt kort att ställas in eller “laddat upp,” du kommer att ha mycket svårt att få kredit i framtiden, vilket kommer att göra det ännu svårare att återställa din kreditvärdighet.

Eller, om det är för sent och du redan haft dina kort avbokning eller laddas upp, ska du ansöka om ett kort från ett företag som specialiserat sig på service kunder med inte-så-god kredit. Även om kortets räntan är orimliga och det är ett kostsamt årsavgift, det är värt det att ha en öppen, aktiv kreditkonto. Annars, hur kommer ni någonsin att bygga upp din kredit?

återuppbygga + revamping = reparera

Men återuppbygga din kredit genom att i tid betala dina nya räkningar är bara hälften av kredit reparation ekvationen. Det finns också frågan om de objekt som redan är noterade på dina kreditupplysningar. Om du kan få ett objekt tas bort från en av dina kreditupplysningar, sedan till att kreditupplysningsföretag och alla som använder det, är det som om det aldrig hänt – den instans av inte-så-god kredit kommer att ha strukits från din post. Överraskande är det lättare att få detta gjort än du kanske tror.

erhålla och granska dina kreditupplysningar

Först måste du få din kredit rapporter från de tre stora kreditupplysningsföretag – Equifax, Experian och TransUnion. Detta kan åstadkommas genom att besöka deras webbplatser (equifax.com, experian.com och transunion.com), och betala den nödvändiga avgiften. Om du har nekats för kredit, försäkring eller anställning under de senaste 60 dagarna har du rätt till gratis kreditupplysningar. Sänd dokumentationen till förnekelse tillsammans med din kredit rapport önskemål.

När du har dina rapporter i hand, scanna för felaktig information – negativt, förstås. Om några osanna positiv information på något sätt gjort sin väg till en eller flera av dina rapporter, är du någon rättslig skyldighet att identifiera det som är falskt. Det är nog bäst att blunda. Men som för negativ information, fotokopia dina rapporter och använda en highlighter för att ange vad du vill ska ändras. Skicka ett brev som förklarar hur informationen är falsk och inkluderar bekräftande handlingar som stöder dina påståenden.

När du har behandlat den felaktiga informationen, är det dags att gå vidare till de saker du bara önskar var felaktig. Det är viktigt att notera att all negativ information (exklusive en konkurs) som är äldre än sju år gamla bör inte visas på din kredit rapport. Du har all rätt att begära att de tas bort, och kredit organet måste uppfylla.

sätta realistiska mål – och göra dem konkreta

Men nästa måste du bestämma vad du vill ha bort, och hur realistisk chans har du att ha det bort. Om du gick i konkurs förra året, eller om du har en obetald dom mot dig, det finns inte mycket av en chans att du kommer att lyckas. Men om du skilde fyra år sedan och din man slutat göra bilen betalningar, vilket i slutändan resulterade i en utmätning på din kredit rekord, du bara kan få det borttagna.

Andra, mindre skulder är inte så svårt att ha tagit bort. Till exempel, om du är skyldig ett kreditkortsföretag $ 1100 för en avbokning kort, kanske du kan för att få dem att ta bort informationen från din rapport om du betalar dem i sin helhet. Normalt avgifter som detta går obetalda eller hamna fast för pennies på dollarn, så om du har möjlighet att betala dina skulder i sin helhet (eller nära det), kanske du kan få dina fordringsägare för att skicka brev till kredit byråer som säger att det hela var ett stort missförstånd.

Det viktiga är att utvärdera din kredit rapport och bestämma vad som realistiskt kan åstadkommas. Ge dig själv tre uppnåbara mål och gå därifrån. Och under tiden, se till att du inte upprepar misstagen från ditt förflutna. Behåll två eller tre kreditkort öppen och aktiv och betala räkningarna till fullo och i tid. Det kommer inte att ske över en natt, men genom att följa dessa riktlinjer, kommer din kredit byggas om, moderniseras och återställas. Ju tidigare du börjar, desto snabbare kommer processen att vara komplett.

Lycka till i ditt viktiga resan,

james
http://www.cc-yes.com

P.S. Glöm inte, att ha en fast, löpande betalning historia med ett kort är din bästa vägen framåt. Hitta din nu.