kredit reparation och själv egenmakt

kredit reparation och FTC rökridå

FTC har inte föresatt sig att göra dig fel. Utan tvekan, de är välmenande och har ditt välbefinnande i hjärtat. Tyvärr har den hårdhänta FTC kampanj mot de dåliga äpplen i kredit reparation företag smittat resten av pipan och har oavsiktligt införde en fruktansvärd kostnad på konsumenterna.

kredit reparation gåta

Kredit reparation är i en liknande klass med skatter och sjukvård. Alla dessa är av stor betydelse och är något höljt i dunkel. Ju viktigare en fråga är, desto mer sannolikt är det att framkalla rädsla. Det finns få saker som är viktigt att din ekonomiska välbefinnande som din kredit, och några saker som komplex. Miljontals människor borde söka hjälp kredit reparation, men när de möter FTC varningar vid början av deras insatser är det ofta tillräckligt för att stoppa dem i deras spår. Den samhällsekonomiska kostnaden för denna villfarelse är enorm.

kredit reparation goda

Det är sant att det finns dåliga killar i kredit reparation företag. Sista gången jag såg detta var sant för alla branscher utan undantag. Som av skrivande stund skurkarna i kredit reparation företag är färre än någonsin, och ett betydande antal bra kredit reparation killar har dykt upp. Dessa vita riddare företag levererar viktiga och värdefulla tjänster på ett professionellt sätt till stor nytta för sina kunder.

förekomsten av fel

Det finns flera skäl kredit reparation är en viktig tjänst i dagens värld. Den produkt som tillverkas av kreditbyråer är enormt inflytelserik. Du kanske inte tänker på kreditupplysningar som produkter, men det är precis vad de är, inte annorlunda egentligen från bilar eller datorer. De monteras, matades genom en process för kvalitetskontroll, och säljs. Tyvärr, liksom många andra produkter finns det brister.

den galna kostnaden för fel

De brister i kredit rapporteringssystem kan vara lika farlig som en tillverknings fel i en bil. Ditt liv kan bero på kvaliteten på den produkt du köper och din kredit rapport är inget undantag. Cirka sjuttio procent av alla kreditupplysningar innehåller felaktigheter. Kreditupplysning fel kan leda till högre räntor och lån förnekelse, dessa är livsavgörande konsekvenser.

kredit reparation verklighet

Kongressen spenderade år debatterar rädda inverkan kreditbyråer på våra liv. Den lagstiftning de hamrade ut kallas Fair Credit Reporting Act (FCRA). På ett sätt är detta ett konsumentskydd lag, men det är lika avsedd att skydda de tre nationella kreditupplysningsföretag vi kallar kreditbyråer. Det är sant att kongressen var kraftigt lobbade av kreditupplysningsföretaget industrin under skapandet av FCRA, men jag kan inte gråta konspiration. Det finns ekonomiska realiteter involverad för att alla stora företag och dessa måste respekteras.

se upp för dig själv

Kongressen hade något annat val än att försöka balansera behovet av kredit-rapportering noggrannhet med de ekonomiska avhållsamheten från kvalitetskontroll. Slutresultatet är enkel. Kreditupplysningar är lika exakt som de kommer att få, och konsumenternas bättre se upp för sig själva. Skapandet av AnnualCreditReport.com, den plats där du kan få din kredit rapporter en gång om året för gratis, är en precisering av FCRA och ett försök av kongressen att ge oss en möjlighet att hantera våra egna ansträngningar kredit reparation.

övervinna tröghet

Du behöver bara få av din rumpa. Tröghet är naturligt när vi står inför en förvirrande uppgift, men som att hoppa i vattnet är det inte så illa när du får in den. Få dina kreditupplysningar. Starta ditt projekt kredit reparation. Det finns många sätt att göra detta. Inte motstå vilseledande reklam för massor av webbplatser som erbjuder så kallade gratis kreditupplysningar, är AnnualCreditReport.com den enda plats du kan få dina rapporter gratis.

å andra sidan

Detta är inte att säga att det är den bästa platsen för att få dina rapporter gratis. Tvärtom, trots mitt godkännande av skapandet av webbplatsen, det är egentligen ganska svårt att manövrera. Personligen skulle jag spendera några dollar och få en enkel tri-sammanslagna rapporten. Om du tittar noga igenom TrueCredit.com webbplatsen (A TransUnion webbplats) kan du få en bra tri-sammanslagna rapporten utan att förena sina månatliga program, för $ 14.95.

anlita ett proffs kredit reparation

Många människor tycker att möjligheten att gräva i kredit reparation projekt bara för mycket att hantera. Om du är upptagen och har tillräckligt med händer i ditt liv utan att ta tid att räkna allt detta ut, bara få på nätet och hitta en av de bra kredit reparation killar. Det finns gott om kredit reparation hjälp som finns om du behöver det. Hursomhelst, det är din kredit, så ta hand om det!

copyright 2008 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.