kredit reparation steg till framgång

introduktion

Jag har talat med tusentals människor genom åren om sina krediter. Jag får ofta frågan att redogöra för de åtgärder som bör vidtas för att ta bort fel från kreditupplysningar. Här är en steg för steg guide som kommer att ge resultat om de följs noggrant. Innehållet i din kredit rapport har en stor inverkan på kvaliteten på ditt ekonomiska liv. De insatser som du gör för att förbättra din kredit kommer att betala stora utdelningar. Lycka till!

få kopior av dina kreditupplysningar

Jag rekommenderar starkt att du får individuella kopior av dina tre kreditupplysningar snarare än en tri-sammanslagna rapporten som kombinerar alla tre. Detta kommer att göra de uppgifter som följer betydligt lättare. Du kommer att ta din kommunikation till de tre enskilda kontoren och det är viktigt att du förblir organiserad. Dina kreditupplysningar kan erhållas gratis från annualcreditreport.com en gång per år. Om du har gjort detta under de senaste tolv månaderna och måste köpa dina rapporter vänligen se till att köpa dem individuellt.

organisera din insats

När du har dina tre rapporter är det dags att bli organiserad. Gör tre enskilda filer och märka dem tydligt med namnen på varje kreditupplysningsföretag. Du måste följa anvisningarna nedan för respektive byrå individuellt. Det är viktigt att du håller kopior av all din korrespondens med byråer i rätt filer så att du kan följa upp resultaten och vidta uppföljande åtgärder som behövs. Dags att sätta igång!

söka nedsättande uppgifter

Granska varje rapport för förekomst av nedsättande uppgifter. Anteckna allt som du ser det är tveksamt. Ge dig själv den fälla. Om du ser en sen betalning som du inte minns, eller ett konto som du inte känner igen, är det viktigt att du inte anta att kreditupplysning är rätt. Kreditupplysningar är notoriskt felaktiga. Du måste leta reda på själv. Du kommer att bestrida varje enskild sak som inte ringer sant.

se över neutral information

Detta är ett steg som de flesta människor ignorerar. Och ändå neutral information om din rapport kan ha så mycket av en inverkan på din kredit värderingar som de mer uppenbara nedsättande information. Neutral information omfattar den första redovisningen datum för varje konto, hög kreditlimiter för varje konto, aktuella saldon, dubbla konton, och oredovisade förfrågningar. Dessa poster är avgörande. Ett diskret hög kreditgräns, till exempel, kan kosta dig 20 poäng på din kredit värdering.

starta era tvister

Det är dags att börja skriva brev till kontoren för att bestrida varje oklar punkt. Ta dig tid att göra detta rätt och du kommer att ha framgång med dina ansträngningar kredit reparation. Dessa tips kan göra hela skillnaden. Först av allt, skriv din tvist brev. Det andra, hålla det enkelt, bara säga vad du behöver säga och inte ett ord mer! Och tredje, ifrågasätter inte mer än tre saker samtidigt. Följ dessa instruktioner och du kommer att bli nöjd med resultatet.

tvist igen

Det finns en mycket hög sannolikhet att det första svaret som du får från kontoren kommer att indikera att de har kontrollerat varan i fråga och det bekräftades av borgenären vara korrekt. Oroa dig inte. Detta svar är inbyggd i systemet. När allt är orsaken till felet är på din rapport att borgenären redovisar det. Så nu är det dags att ifrågasätta igen. Denna andra tvisten måste tydligt ange att du inte är nöjd och att du vill att frågan ska utredas. Om du inte får tillfredsställelse efter det andra målet var inte rädd för att bestrida en tredje gång, detta är den sista och mest effektiva steget i kredit reparation. Denna gång du måste kräva att de tillhandahåller dokumentation. Om redovisade posten är felaktig kommer den att nu tas bort.

andra användbara tips

Om din kredit är begränsad du skulle vara klokt att öppna ett eller flera nya konton. Om din kredit håller dig från att bli godkänd av traditionella kreditkort leverantörer så ska du ansöka om en säker kreditkort. Dessa kräver en liten besparing insättning göras som säkerhet. Det är också effektivt att läggas till en väns eller släktings befintliga kreditkort som en extra kortinnehavaren. Självklart måste de vara villiga att hjälpa dig på det här sättet, men när detta är gjort din kredit värdering kommer att gynnas av närvaron av artikeln på din rapport.

sammandrag

Denna process tar lite uthållighet, men om du följer dessa instruktioner kommer du att ha framgång. Låt dig inte skrämmas. Kredit reparation är din rätt.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.