kredit terminologi förklarade

När man arbetar med kredit, det finns en mängd termer som du bör förstå. Dessa termer används ofta när det handlar om kredit och kommer att hjälpa dig att bättre förstå exakt vad det innebär att din kredit. Läs igenom denna kredit terminologi guide och utbilda dig på en värld av kredit.

Saldot – saldot är en metod för att beräkna din kredit balans och räntan (APR), där betalningar och / eller krediter som gjorts under faktureringsperiod subtraheras från ditt saldo i slutet av föregående faktureringsperiod. Denna metod är mer fördelaktigt att låntagare och kredit korthållare. Till skillnad från genomsnittliga dagliga saldo beräkningar, nya inköp under den faktureringsperiod ingår inte i saldot beräkningar, och intresset bara tillämpas på saldot efter betalningar krediteras ditt konto.

Amortering – Amortering är en betalningsplan som tillåter låntagaren att minska hans / hennes skuld genom månadsvisa betalningar av kapitalbelopp.

Effektiv ränta (APR) – räntan är årstakt långivare ut låntagare att låna pengar (även kallad kostnaden för krediten). Långivare måste avslöja den effektiva räntan de avgifter innan slutföra affären. Långivare kan inte avslöja eller göra ändringar i april efter att långivaren / låntagaren har tecknats. Men vissa kreditkortsföretag och företag lån statligt i sin överenskommelse om att de kan förändra ditt april när räntorna eller index förändras.

Genomsnittliga dagliga saldo – Den genomsnittliga dagliga Balance är en metod för beräkning av ditt saldo och ränta. Det är praxis att kreditera ditt konto från dagen din betalning har mottagits. Med andra ord, det är en daglig uppföljning av vad du är skyldig. Vid beräkningen av den genomsnittliga dagliga saldo, tillägger långivaren den ingående balansen för varje dag i faktureringsperiod och sedan subtraherar eventuella betalningar och / eller krediter som gjorts till ditt konto den dagen. Slutresultatet är din genomsnittliga dagliga saldo. Nya köp är inte nödvändigtvis läggas till ditt konto dagen för köpet, och kommer inte att visas i din dagliga balans. När köpet dras från ditt konto, det påverkar din balans.

Konkurs – Konkurs är en form av ekonomiskt skydd om låntagaren inte kan betala hyra eller amorteringar, har ingen kredit eller medel för att betala för det, och är oförmögen att förena med inkassobyråer. Det finns två metoder för ansökan om personlig konkurs: kapitel 7 och kapitel 13. Ett kapitel 7 konkurs eliminerar alla skulder (minus skatter och eventuellt betalningar underhållsbidrag) genom att ta alla icke undantagna egendom (som anges i kapitel 7 arkivering) och omvandla den till kontanter för att betala av skulder. Ett kapitel 13 konkurs kan en låntagare med en stadig inkomst för att betala räkningar över en 36 till 60 månader. Kapitel 13 arkivering är endast tillgänglig för dem som har förutsägbara intäkter och ett medel för att betala av sina skulder under den fastställda tidsperiod.

Credit Score – En kredit värdering är en statistisk beräkning av kredit information som erhållits i en konsument kredit rapport. En vanlig kredit värdering typen är FICO poäng, andra inkluderar Beacon och Empirica. De är alla används för att beräkna den framtida sannolikheten att du återbetala eventuella lån, baserat på din historiska kredit historia.

FICO – FICO är en matematisk ekvation / beräkning långivare använder för att bedöma riskerna med utlåning du pengar. FICO står för Fair Isaac Company, företaget som ursprungligen skapade formeln.

Likvidation – Likvidation är processen att omvandla tillgångar till kontanter för att betala fordringsägarna. Denna process används i personliga och företagets konkurs som en lösning för att få ut av skulden med långivare.

Återtagande – Återtagande är påtvingat eller frivilligt överlämnande av varor som ett resultat av kundens underlåtenhet att betala vad som är skyldig. Om du köper en vara på kredit och misslyckas med att betala för det, återtar den enhet som sålde den till dig det.

Revolving konto – en roterande konto är ett konto som kräver en minsta betalning varje månad förutom en serviceavgift. När balansen minskar, minskar serviceavgiften / intresse också.

Credit terminologin kan vara förvirrande. Om du undersöker kreditmöjligheter och vill veta vad det innebär, använda denna guide för att få upp hastigheten på några av de vanligaste kreditvillkor.