kredit tips för college grads av alla åldrar

Folk minns alltid deras “första gången.” Deras första kyss … första konsert … första jobbet … första de köpte med ett kreditkort. Jo okej, kanske jag är den enda som kommer ihåg den första jag belastar ett kreditkort. Det var en matkasse (och jag tror jag betalat ränta på mina Fruit Loops för sex månader).

Som helhet är vi inte så välutbildad på kredit. Och vi gillar att spendera. I själva verket, sade att regeringen den personliga sparkvoten för nationen under 2005 var negativ 0,5 procent. Det innebär att konsumenterna inte bara använt det de förtjänat, de också spenderat pengar de inte har.

Kreditkort och lån har mycket att göra med att utgifterna statistik. Saken är den att de flesta av oss behöver krediter, särskilt när det gäller att köpa en bil, ett hus, eller ens en ny garderob för det drömjobb. Det viktiga är att utbilda dig själv och veta hur man ska hantera din kredit.

Oavsett om du är 22 och precis har börjat eller 42 och vill rensa upp din kredit, att förstå hur saker fungerar kan vara en stor hjälp.

Granska din kredit rapport När du samlar konton kreditkort och ansöka om lån, du bygger en kredit historia. Denna historia spåras på din kredit rapport, och det innehåller allt från de typer av konton som du öppnar till antalet sena betalningar du gör. All din information är uppdelad i sex avsnitt så det är lätt att se.

Kontrollera om varningssignaler Det finns vissa saker på en kreditupplysning som långivare bara inte gillar att se-och detta kan skada dina chanser att bli godkänd för lån, eller du kan betala högre räntor. Till exempel kan sena betalningar och maxade ut kontokortskrediter skada din kredit. Genom att bli av dessa typer av varningssignaler, kommer långivare se dig som mer kreditvärdiga.

Överväg lån konsolidering Om du måste betala tillbaka en skola lån eller någon annan utestående skuld och det belopp som är ganska rejäl-vanligtvis runt $ 10.000 du kanske vill överväga konsolidering. De främsta fördelarna med lån konsolidering är att kunna låsa in på en fast ränta och du har bara en betalning för att göra (som verkligen kan dra ner på pappersarbete).

Det finns dock vissa nackdelar med konsolidering. När du konsolidera under lånets grace period, måste du börja återbetalningen omedelbart och kan förlora eventuella räntefördelarna om subventionerade lån. Och, om räntorna går ner, kommer du inte att kunna dra nytta av de lägre priserna.

Skapa en plan När du vet vad du ska göra, det är mycket lättare att göra det, eller hur? Genom att göra en ansträngning för att förbättra din kredit, kommer du sakta men säkert komma dit du vill vara.

Även göra något så enkelt som att registrera dig för automatisk betalning för att undvika sena betalningar kan orsaka en positiv förändring i din kredit. Eller kanske det första steget är att skapa en utgifterna plan, det finns en händig kalkylblad som kan hjälpa till att visa dig hur.

Om du precis har börjat, gör en plan för att bygga upp din kredit historia. Du kommer att se göra lite läxor nu kan du spara pengar och huvudvärk på vägen.