kredit värdering efter en kort försäljning eller en avskärmning

kredit värdering efter en kort försäljning eller en avskärmning?

Med vår nuvarande ekonomiska klimatet, är det viktigt att ta din kredit på allvar och ge den den uppmärksamhet den förtjänar! Smarta människor arbetar hårt för att upprätthålla god kredit, eller att förbättra kredit brister.

Många människor har sett dramatiska förändringar i sin kredit under de senaste åren. Vissa förändringar är ett resultat av att vara avskärmad på, slutföra en handling i stället för avskärmning, korta sälja fastigheter, förlust av arbete, eller en kombination. Om du är bland den grupp av personer som har varit direkt påverkas av ekonomin, är du i gott sällskap. Låt inte dig själv tror att du inte kan göra något för att förbättra din kredit efter att förlora ditt hem.

Åta sig börjar på nytt, att ta hand om din kreditvärdighet, och att försöka reparera en del av de skador som har orsakats. Idag är en ny början. . Lägga det förflutna bakom dig och gå vidare.

Principiellt kan en bra kredit värdering kan du få arbete, att få lån, försäkringar, eller för att vara berättigade till mycket önskvärda priser. Effekten en kort försäljning, handling i stället för avskärmning, eller en avskärmning kan ha på din kredit värdering kan variera kraftigt. Jag hoppas att ni gjort ansträngningar för att korta försäljning över att bli avskärmad på. Det är min erfarenhet att en avskärmning orsakar mer skada på ett kreditbetyg än en kort försäljning. Varje bank fungerar annorlunda, och varje fall unikt.

Jag har sett så lite som en 50 punkts nedgång på en kort försäljning. Detta var på en ägare ockuperade hem med en Wells Fargo lån (1st Mortgage Only), när husägare var brottsligt på sina betalningar. Långivaren rapporterade kort försäljning som en “fast kort av payoff”.

Lender godkännande bokstäver på en kort försäljning kommer generellt detalj hur kort försäljning kommer att rapporteras till kreditupplysningsföretag. Det är så viktigt att hålla den korta
försäljning godkännande brev från din bank och få din kredit kör för att se till att ditt kort försäljning korrekt rapporterades till presidiet. Din fastighetsmäklare ska ge dig med bankerna skriftliga godkännande för dig att granska, och för din bokföring. Detta dokument är mycket viktigt. Jag kan inte minnas för säker, men jag tror att de flesta banker rapporterar ditt kort försäljning till kreditupplysningsföretag inom 6 månader.

Inte bara är det viktigt att hålla dokumentet, är det viktigt att ha din kredit rapport sprang i att 6 månaders period för att se till att det rapporterades ordentligt, och för att se hur det hade på din kredit. Bankerna uppskattar din vilja att försöka sälja hemmet för dem och rädda dem från att ha bekostnad av utestängande. Denna uppskattning bör återspeglas i din kredit värdering avdrag, mätt mot den betydande skada en avskärmning skulle orsaka på din kredit värdering. Om du nu bestämmer hur du hanterar din situation, kontakta din lokala betrodda personal att se till att du gör det bästa beslutet för din situation.

Jag tycker det är rättvist att säga att för självägda bostäder, är blankning värt ansträngningen. Investment hem kan ha vissa skattekonsekvenser som gör blankning ointressant, men det är en artikel till en annan gång. För självägda hem med en 1: a inteckning bara, “The Mortgage Förlåtelse Debt Relief Act och skuldavskrivning” eliminerar skattekonsekvenser. Kontrollera för att se om Debt Relief Act är tillämplig på din situation.

Om du har en kort försäljning, avskärmning eller handling i stället bakom dig, åta sig att göra alla dina betalningar i tid och för att kontrollera din kredit för att se effekten att förlora ditt hem hade på din kredit liv. Se till att ditt kort försäljning godkännande brev matchar rapportering Credit Bureau.

Klicka här för tips och tricks för att reparera din kredit