kredit värderingar och ifrågasätta dålig kredit

Har du ofta för mycket månad kvar i slutet av pengarna? Medan du strävar efter att betala dina månatliga räkningar i tid, är datorer håller ett vakande öga på din prestation.

Automatiserade program håller poäng på din betalning punktlighet och annan finansiell information, vilket har en direkt inverkan på din förmåga att kvalificera sig för ett lån, och räntan du kommer att erbjudas. En poäng på 700 eller bättre kan erbjuda de lägsta priserna, medan en värdering av 620 eller mindre kan betyda de högsta priserna, eller möjligen inga lån alls.

primära faktorer som påverkar kredit värderingar:

Sena betalningar – Anses sent förrän 30 dagar efter förfallodagen. 60 eller 90 dagars sena betalningar är mer negativ än en 30 dag för sent. Åldern på sena betalningar kan påverka kredit poäng. Nyligen sena betalningar anses sämre än äldre. Mer allvarliga frågor är: rådgivning konsumentkrediter, samlingar, konkurser, och avskärmning.

Utestående skuld – Att ha ett stort antal öppna konton kan sänka din kredit värderingar. En annan fråga är förhållandet mellan din kreditgräns jämfört med den nuvarande balansen. Använda 75% av din kreditgräns är en större risk än att använda 25%.

Kontohistorik – Äldre kredit konton kan ha en positiv effekt på kredit värderingar, så länge de inte är brottsligt. Har nyligen öppnat konton kan minska dina poäng. Även flera undersökningar indikerar en möjlig nytt konto, vilket kan kosta ett par punkter.

Felaktiga uppgifter kan ibland synas på en kreditupplysning. Om du tror att det finns en potentiell fel på din kredit rapport, har du rätt att bestrida riktigheten i informationen. Den federala Fair Credit Reporting Act ger dig rätt att överklaga felaktiga uppgifter genom att kontakta de rapporterande organen, och företaget som rapporterade informationen. Enligt FCRA, är de ansvariga för att rätta till eventuella fel på din kredit rapport gratis, och inom en viss tidsfrist.

Kreditbyråer, Experian, Equifax och Transunion, är skyldiga att utreda din tvist inom 30 dagar anmäla den potentiella felet. De kommer att kontakta källan till den nedsättande uppgifterna och försök att bekräfta posten. Tillhandahålla dokumentation för att stödja ditt påstående, om du har någon, kan också påskynda processen. Om kreditbyråer inte kan bekräfta nedsättande uppgifter från källan, måste objektet tas bort från din kredit rapport, som kan förbättra ditt resultat.