kreditkort balans överföringar – vet hur man sparar pengar

Under 2004 amerikaner betalade $ 412.000.000.000 dollar i finansiella kostnader till kreditkortsföretag. Om du bidragit till denna astronomiska belopp, kanske du funderar på en 0% överföring ränta balans för att slå ner de månatliga betalningar. Du kanske även tycker att det är ett enkelt val, som naturligtvis bör du välja ett kort som inte tar ut ränta över vilket annat kort som gör det. Tja, innan du tar upp kredit-kort hopping som denna månads försök till träning, finns det några saker du bör vara medveten om när det gäller att balansera överföringar.

Saldoöverföring avgifter. Många balans överföringar kan kosta dig en avgift på 3% till 5% av ditt saldo. Även många kort kommer cap denna avgift på runt $ 50 till $ 100, andra inte, och din avgift kan mycket väl förneka dina besparingar från lägre ränta.

Universell standard klausul. Denna politik praktiseras av många kreditkortsföretag och du måste vara medveten om det. Enligt denna policy om kortinnehavaren är sent på någon av sina räkningar, mobiltelefon, el, bil, vad har du, kreditkortsföretag kan omedelbart ta bort den PR ränta och ta ut en högre skattesats.

Det finstilta och *. Var noga med att granska det finstilta och se upp för eventuella villkorade symboler såsom asterisk *. Många noll% ränta erbjudanden ges endast till kandidater som uppfyller kraven, det vill säga de med en ren kredit historia. Var försiktig när du ansöker under dessa villkor som du inte kan kvalificera sig för noll% ränta utan i stället sluta med en ännu högre ränta.

Ytterligare inköp. Ta reda på om nya inköp kvalificera sig för noll% ränta, eftersom detta kommer att få viktiga följder. Om nya inköp faller under 0% ränta så du kan vara lugn. Om de inte gör det, måste du vara medveten om konsekvenserna. Låt oss säga att du överföra $ 5.000 sedan göra ytterligare inköp på $ 500. Eventuella betalningar du gör kommer att gå till $ 5,000 första och $ 500 kommer istället löper med högre ränta tills hela $ 5000 är betald. Att $ 500 kan hamna kostar dig mer än du sparade med balans överföring. ** Det är viktigt att notera att den balans överföring avgift brukar räknas som en ny köp.

Men låt dig inte avskräckas, balans överföringar är ett kraftfullt skatte verktyg, om de används på rätt sätt. Följ dessa steg och du är säker på att slå huset.

Förstör det gamla kortet. Ge inte för frestelsen en chans. Liksom i armarna på en ex-lover du försöker lämna, vill du inte att slås upp av dem … igen.

Förstör det nya kortet. Om ditt främsta mål är att betala ner balansen, skär det nya kortet också och du behöver inte oroa dig för räntekostnader på nya inköp. Bara betala ner din skuld vid nollränta.

Betala alla dina räkningar i tid. Inte falla offer för universell standard klausul. Betala alla dina räkningar (telefon, auto, hypotekslån, etc.) i tid och du kommer att behålla din noll% ränta.

Ring kreditkortsföretag. När din PR-kurs tar slut, innan de överförs till ett annat kort, ring ditt kreditkortsföretag och berätta för dem att du kommer att överföra ditt saldo om de inte kan ge dig en låg ränta. Det kommer inte att vara 0%, men det kan vara mycket säkrare sedan hoppa till ett nytt kort och upprepar denna svåra process.