kreditkort bluff – skurkar posera som kundservice

Numera, i affärssyfte, är du din personliga information. Allt som krävs för en enskild att låtsas vara du är att ha lite information som bara du har. När de har sådan information, kan de ansöka om konton i ditt namn, ta lån och spendera pengar som galen. Hur kan brottslingar skaffa kritisk personlig information från människor? En stor del av tiden, är att be allt de gör för det.

I ett nytt kreditkort bluff som går just nu med tjuvar, är brottslingar ringer konsumenter och låtsas vara företrädare för sina betalkort företaget. Det är lätt att få någons kreditkortsnummer, men att engagera sig i transaktioner via Internet, kommer du dessutom behöver ett nummer från baksidan av kortet. Den information som behövs är CVC2 antalet, vilket är ett tresiffrigt nummer som är tryckt bara på själva kortet. Säkerheten numret visas inte på räkningen eller någon annanstans. Allt fler onlinebutiker kräver detta nummer som bevis på att köparen är den verkliga kortinnehavaren. Om någon skulle ha ditt kreditkortsnummer och personnummer, kan de gå på en nästan obegränsad shopping semester och alla räkningar kommer till dig.

Den finansiella bluff åstadkoms genom en skurk som ringer dig och identifierar sig själv som en kundtjänst agent på ditt betalkort företaget. Han säger att han kontaktar dig på grund av något suspcicious aktivitet på ditt konto. Han nämner några nyfikna inköp som han vet att du inte gjorde, och du anger att du inte gör dessa inköp. Han försäkrar att han kommer att lösa alla problem och dra av avgifter från ditt konto. Han ber dig sedan för CVC2 numret på baksidan av kortet för att “bekräfta” att du faktiskt har det. Om du ger numret, har du varit offer.

Konsumenterna är ofta mycket förtroendefullt, och om någon ringer och säger att de är från kreditkortsföretag, kommer de flesta människor tror på dem, särskilt om de har ditt namn och kreditkortsnummer. Tänk på att ingen från alla finansinstitut någonsin kommer att be dig att tillhandahålla information som de för närvarande har. Du är kortinnehavaren av posten, så din bank inte bryr sig om du verkligen har kortet eller inte. de har ingen anledning alls att be dig om särskiljande information från kortet själv. Om du lämna denna information, kan det kosta dig tusentals dollar.