kreditkort – de höga kostnaderna för kreditkort skuld

De räntesatser som gäller för kreditkort skuld har alltid varit historiskt hög, så hög att om du var i skuld till ett belopp av $ 10.000 kan du få betala en extra $ 40.000 i ränta! Jag vet inte om dig, men vet att lämnar mig med en bitter smak i min mun.

Det tråkiga är att om du använder ditt kort klokt och betala tillbaka hela saldot varje månad du aldrig kommer att drabbas av räntor som normalt skulle göra en vuxen man gråta, men det är ett lika sorgligt faktum att kreditkortsföretag är medvetna om detta och är också fullt medvetna om att det stora antalet användare kreditkort inte kommer att göra detta och, som ett resultat, få längre och längre in i skuld, vilket gör kreditkortsföretag ännu mer pengar.

En gång i skuld är det svårt att se någon väg ut ur det som att veta hur man gör det är inte något som alla vet det bästa sättet att gå om att göra.

Kreditkort skuldkonsolidering lån är det bästa valet för att minska och slutligen eliminera kreditkort skuld och de är mycket effektiva på att göra just det. Ett kreditkort skuldkonsolidering lån kommer att betala alla dina kreditkort och genom att göra så det kommer att bli av med allt det hög ränta skuld ersätta den med en enkel, låg ränta lån.

Detta kan spara låntagaren tiotusentals i räntebetalningar ensam och minska månatliga kostnaderna drastiskt.

Det finns två typer av lån som används för kreditkort skuldkonsolidering, säkrade lån och lån utan säkerhet. Den säkrade lån har de lägsta räntorna tillgängliga för låntagare som risken för utlåningen kompenseras genom användning av säkerheter, i de flesta fall kapital i ditt hem. Det är därför i många fall kallas ett hem kapital lån för att konsolidera.

En säker kreditkort skuldkonsolidering lån har sina nackdelar dock. För det första är du alltid riskerar att förlora vad det är som du har lagt upp som säkerhet bör du inte på dina återbetalningar, och för det andra kan du inte spara så mycket pengar som du trodde eftersom lånetiden förlängs därför att du kommer att betala en mycket reducerad mängd men under en mycket längre tidsperiod.

Ett lån utan säkerhet fungerar på exakt samma sätt som ett lån, räntan är i allmänhet högre än ett lån, men fortfarande mycket lägre än de priser som tillämpas av kreditkort, och om låntagarnas omständigheterna blir sämre och de oundvikligen missa betalningar förlusten av någon säkerhet undviks.

En annan fördel med ett lån utan säkerhet är att termen period kan vara mycket flexibel, så att du kan få lånet under så lång eller så kort tid som bäst passar dina behov.

Så om du känner dig lamslagen av kreditkort skuld ditt bästa val för att få den under kontroll är ett kreditkort skuldkonsolidering lån, men alltid komma ihåg att det här lånet endast kommer att göra skulden mer hanterbar och kommer inte att lösa frågan om varför du hade skulden i första hand. För att lösa detta problem skulle det vara klokt att söka hjälp av en kredit rådgivare.