kreditkort – grunderna

hur långivare fungerar – och hur de kommer att göra en nätt förmögenhet från ovetande

Kreditkortsföretag kan tyckas vara oerhört smart, pengar att göra företag som utnyttjar alla kryphål för att maximera räntebetalningar – och vinst – de tar från dig varje månad. Men ingenting kunde vara längre från sanningen. Dessa finansinstitut opererar på enkla principer och utnyttja det faktum att konsumenternas efterfrågan och sina kunders naivitet kommer att hålla verksamheten vänder oändligt över.

Det behöver inte vara så, dock. Vet vad du ska titta efter och du kan klippa dina kostnader och stoppa dessa företag från att göra en krona mer än de måste.

Långivare utnyttja det faktum att människor använder ett kort för många inköp. Till exempel, om du använder en balans överföring speciellt kort kurs för utgifterna i snabbköpet eller köpcentret, de medvetet struktur återbetalningar på ett sådant sätt att du kommer att betala en förmögenhet på hela balansen. För att korrekt spela din plast du behöver för att distribuera en armé av kort som vapen i kriget mot konsumenternas skulder. Använda rätt verktyg för rätt jobb kommer krossa dina kostnader kreditkort.

Om du redan har rejäl räkningar kreditkort, kommer överföra saldot oftast avsevärt minska dina räntekostnader. Vad detta innebär är att din nya leverantör betalar av skulderna på din nuvarande kredit eller kundkort för dig.

Du är skyldig då pengar på ett (förhoppningsvis) lägre ränta under en bestämd – eller ibland obestämd – tid. Nyckeln till att göra detta arbete är genom att inte använda detta kort för utgifterna. Vad detta kan betyda är att kreditkort leverantörer då återgår räntan för hela återstoden upp till en högre skattesats.

Konsumenter som tillbringar på ett kort, men inte löst skulden varje månad bör inriktas på att minimera räntekostnaden. Sök på marknaden för den lägsta köpkurs tillgängliga, men också tänka på den dagen då du kommer att klara balansen i sin helhet (t.ex. Bonus tid, när dina obligationer mogna, etc.) och låt inte balansen spiral utöver ditt sätt .

Om du betala av ditt saldo i full varje månad då räntan är irrelevant. Fokusera istället på de vinster som finns från att använda kortet för utgifterna. Nyckeln till detta är det belöningssystem som erbjuds. Många kreditkort erbjuder punkter system eller till och med cash-back. Det finns ett enormt utbud av olika system, men genom att plocka den rätta du kan dra betydligt. Det är ofta enklare att bara gå till en Cashback kort, där fördelarna är mer uppenbara, men ibland belöningssystem erbjuder stora incitament – särskilt när de erbjuder dubbla poäng till nya kunder, och så vidare.

Om du är en av de lyckliga människor att vara skuldfri du kan hämnas på företag som kreditkort och göra gratis dollar från sina produkter. Systemen är enkla att manipulera. Om de lånar du pengar på 0%, kan du banken pengar och tjäna ränta på det. Det finns en rad mekanismer som gör att du kan få pengar på ditt sparkonto snabbt och enkelt. När dess i, bara låta det sitta där under hela den räntefria perioden och betala tillbaka i sin helhet när den är slut. Betydande mängder kan göras från detta, men det är en strategi som endast någonsin skulle användas av konsumenter med en bra kredit historia, inga skulder och är beredda att göra en liten ansträngning.

Kundkort bör undvikas under nästan alla omständigheter. De tar ut de högsta räntorna, och genom att erbjudas på ett varuhus räknare är ett lätt drag i en gruva av konsumenternas skulder. Du ska aldrig använda dem för att låna pengar på, och om de erbjuder några roliga grejer och förmåner se till att de fungerar för dig. Till exempel, vissa erbjuder en 10 procent rabatt på första inköp. Om de gör det – se till att du ta upp dem på det när man köper något stort, därmed maximera ditt sparande. Som regel, men undvik dessa dyra alternativ som en pest. Håll dig till ett kreditkort som laddar låg ränta på inköp och du ska vara bra.

Vissa människor, däremot, kan helt enkelt inte få nya kreditkort. Ibland finns det helt giltiga skäl till detta, men vid andra tillfällen kan det vara på grund av felaktig information som innehas på din kredit referens fil. Applicera på en kreditupplysning företag, som Experian, och kontrollera att det inte finns några felaktiga svarta märken på din post. Utöver detta finns det en mängd enkla strategier du kan använda som kommer att öka din kredit värdering och underlätta för dig att få de bästa kreditkort för dina behov. I en position av styrka, kan du göra då kreditkort fungerar för dig.