kreditkort jämförelse

Innovationen av kreditkort har löst problemet att bära stora mängder kontanter med dig när du går för shopping. Numera nästan alla butiker accepterar kreditkort som en alternativ betalningsmetod. Men tillsammans med sina fördelar, kan kreditkort blir också ägarens mardröm. För att undvika oönskade situationer man bör ta lång tid att bestämma innan du ansöker om ett kreditkort. Det viktigaste steget innan en ansökan görs är kreditkort jämförelse. Sökande bör jämföra systemen och erbjudanden tillgängliga från olika företag. Jämförelse kommer att hjälpa dig att välja rätt kort för dina krav.

Med ett stort antal kreditkortsföretag trängs på marknaden, är det mycket svårt att välja rätt kort för dig. De mest kritiska faktorerna som du bör alltid komma ihåg innan du ansöker om ditt kort beskrivs nedan.

Kostnader som kommer med ett kort bör främst jämföras. Den mest framträdande av dem är de årliga avgifterna. Generellt den effektiva räntan eller räntan är cirka 16% för de flesta kreditkortsföretag. Så det kan vara svårt för en kund att betala av skulden inom frist. Balans överföring är en bra lösning på detta problem. Krediten uppgår till nuvarande bolaget kan överföras till ett nytt bolag genom att för deras kort. Nu pengarna är skulden till det nya bolaget. För att locka kunder kreditkortsföretag ger ofta gratis balans överföring. Men parallellt med denna förföriska erbjudande, får bolaget ta ut pengar på något annat sätt för att kompensera för deras förlust. Så erbjudandehandlingen ska läsas mellan raderna innan du fattar ditt beslut.

Du bör alltid ta en noggrann titt på de belöningar som erbjuds till dig av företaget i gengäld av din verksamhet med dem. Bolagen har alltid en belöning för att uppskatta den lojala företagarförening med sin klient. Så att klienten aldrig känns ignoreras och är alltid förblir motiverade att fortsätta villkor med bolaget. Under jämförelse bör du gå igenom belöningssystem för olika företag att välja vilket som passar dig bäst.

Ett bra kreditkort är den med flexibla kreditlimiter. Kortet ska göra det möjligt för ägaren att hantera sina finanser. Om ägaren vill fixa kreditgränsen, bör han kunna göra det. Företaget bör inte blanda sig i fråga om att besluta hur mycket kredit beloppet bör tillåtas på mitt konto. Så man måste se upp för ett kreditkortsföretag med flexibilitet när det gäller kredit-fäste och som respekterar konsumenternas beslut.

Uppskovet är en annan viktig aspekt som man måste hålla utkik efter när du jämför kreditkort. Anståndsperiod definieras som det antal dagar du nöja all kreditbeloppet i sin helhet före räntekostnader tillämpas. Det betyder att om du inte kan betala hela beloppet ansvariga inom fristen, kommer intresset för hög ränta skall tillämpas på det. Därför bör man alltid ansöka om ett system som har en lång frist. Men samtidigt den långa frist inte bör öka den effektiva räntan över vanligt.

Alla ovanstående erbjudanden kommer vara förgäves om du inte kan ansöka om kreditkort. Så det är mycket viktigt för ett kreditkortsföretag för att behålla sin ansökan processen så enkel som möjligt. Online ansökningar om kreditkort spara mycket av din tid.