kreditkort – kan du ha för många

Det enda som styr din användning kreditkort är ditt eget sunda förnuft och återhållsamhet. Det finns många människor som kommer att ansöka om kort dussin kreditkort och utföra alla korten runt med dem vart de än går. Varför skulle du göra något sådant? Tydligen det gör dem känna sig mäktig och känner prestigefyllda.

Det är inget allvarligt fel med att ha så många kreditkort, men om du skulle använda dem alla på en regelbunden basis är du tjänar tillräckligt för att kunna betala dem alla tillbaka i slutet av månaden? Potentiellt vi talar om över 10grands värde av lånade pengar varje månad. Om du tjänar en genomsnittlig personer inkomsten, kan ha för många kreditkort vara mycket farligt, nästan ett recept för att skicka dig spiral in i osäkra fordringar.

Till att börja med kan du sluta göra impulsköp på alla dina kreditkort och har ett negativt saldo på alla dina kort. Det finns ett känt ordspråk, “du är bara så trogna som dina alternativ” som har möjlighet att spendera på kreditkort, även om de är låga APR kreditkort erbjudanden, med tilld av dem till ditt förfogande kan leda till en väg du kan inte vill hamna på!

Det andra, kan du förlora reda på de kostnader som du ådragit på olika kreditkort. Du kan sluta göra flera betalningar utan att ha någon aning om varför du betalar, och om du ville tillbaka något, vilket kort du betalat med!

För det tredje, kommer din kredit rapport visar att du har ett stort antal nya kreditkort, och det är aldrig en bra sak för din kredit värdering, som du kommer att behöva vara relativt bra om du någonsin vill ha en inteckning i en lägre APR kreditkort eller lån.

Betyder detta att du aldrig ska gå in för mer än två kreditkort? Definitivt inte. Du kan gå in för så många kreditkort som du vill. Det finns absolut ingen begränsning inblandade. Men, du måste bara se till att din ekonomi är i stånd att absorbera densamma.

Om du reser mycket, kan du ha ett kreditkort speciellt för att köpa biljetter. Om du drabbas av en massa kontorskostnader som sedan återbetalas vid en senare tidpunkt, kan du använda ett kreditkort så att din personliga kreditkort inte påverkas.

Eller, om du vill tjäna belöningar mycket snabbt, kan du gå in för en belöning kreditkort som hjälper dig att tjäna mer poäng på specifika kostnader. Så länge det finns en logisk och förnuftig anledning till att gå in för många kreditkort, kan du ansöka om så många du vill. Men inte konvertera den till en egotripp där du försöker visa din överlägsenhet gentemot dina kamrater och kollegor genom att ha många kreditkort i fickan. Det är inte en smart strategi.