kreditkort och deras belöningar

Många kreditkortsföretag erbjuder incitament till människor med stora skulder. Dessa inkluderar 0% balans överföringar, 0% på förvärv och långfristiga låga räntor på balans överföringar. Men människor som clearar sina saldon regelbundet gynnas inte av dessa belöningar. Trots allt, om de betalar av sina saldon varje månad, de betalar inte ränta i alla fall. Så hur kan dessa människor vinna något från att använda sina kreditkort? Svaret ligger i belöning kreditkort kortsystem.

Vad är kreditkort belöningssystem?

Kreditkort belöningssystem är system som erbjuder bonusar eller incitament för människor när de spenderar på sina kreditkort. Dessa system är oftast kopplade till det belopp som spenderas, så detta är ett bra alternativ för människor som sätter sina månatliga utgifter på sina kreditkort. Det finns ett antal belöning kreditkort program att välja mellan.

tjäna nektar poäng med ditt kreditkort
En av de mest kända belöningssystem är Nectar poäng systemet. Detta började som en lojalitet kortsystem, med Sainsburys, Debenhams och BP som de viktigaste aktörerna. Det finns nu ett antal återförsäljare som accepterar och utfärda Nectar poäng. Det finns också en märkesvaror Nectar kreditkort (som drivs av American Express) som tillåter kortinnehavare att tjäna Nectar poäng när du handlar för en rad varor med kreditkort. Korthållare som också har en kort Nectar lojalitet kan tjäna upp till 4 poäng för varje kilo spenderas. Dessa poäng kan sedan användas för shopping, nöjen, resor och mer.

andra kreditkort poäng system

Många andra kreditkortsföretag erbjuder också egna proprietära poäng system. Återigen, dessa tillåter kortinnehavare att samla ett visst antal poäng för varje krona spenderas. Dessa poäng kan sedan användas för att kräva rabatter på mat, vin och resor, reseförsäkring, kläder, high street rabattkuponger, eller bytas mot kontanter. Många kreditkortsföretag ger också pengar tillbaka belöningar. Dessa består av en rabatt på en viss procent av det belopp som spenderas på ett kreditkort per månad eller år. Vanligtvis finns det ett tak på mängden av rabatten.

belöna dig själv för att resa

En annan vanlig punkterna systemet är luften miles ordningen. Detta gör att kortinnehavare att tjäna ett visst antal miles kopplade till det belopp som de spenderar på kreditkortet. Card kan ha separata luft miles konton eller kan få mer nytta genom att ansöka om en av de många kreditkort som erbjuder luft miles som sin belöning. Med luft miles kreditkort, kan kreditkort innehavare gynnas också klassar balans överföring och andra incitament. Många luft miles kreditkort erbjuder också ytterligare rabatter eller uppgraderingar på reseprodukter.

andra kreditkort belöningssystem

Utöver dessa belöning kreditkort system, det finns kreditkort som erbjuder särskilda incitament för konsumenterna. Dessa inkluderar tjäna pengar för att hjälpa till med inköp av en bil. Kreditkort innehavare kan också överväga att använda sina kreditkort för att ge till välgörenhet. Det finns ett antal kort välgörenhet kredit system backas upp av stora banker.