kreditkort skuld – en modern epidemi

Det fanns en tid i en inte alltför avlägsen förflutna när de allra flesta människor inte har ett kreditkort, aldrig åtanke kreditkort skuld. Om vi ??ville ha något speciellt eller behövs för att ersätta något som vi skulle jobba häcken av oss för att höja kontanter för att betala för det direkt eller bara helt enkelt göra utan.

Visst det var jobbigt att behöva vänta på vad vi ville ha, men då skulden var något som inte var självklart och få av oss skulle våga avvika i den avgrunden som kallas skuld, bar med en inteckning förstås.

Hur tiden har gått vidare ändå. Det är alltför uppenbart för alla som minns de dagarna före kreditkort och kreditkort skuld att det finns ett fullständigt förakt för värdet av pengar nuförtiden. Unga och gamla har hoppat ombord på gratis pengar tåget, spendera pengar de inte har fått på saker som de egentligen inte behöver, att jag låter som en gammal glädjedödare, men ibland undrar jag, var är det personliga ansvar som följer med strömmen kredit på kranen, där är det återhållsamhet?

Jag har dock en viss sympati för dem som är födda in i denna slösare samhälle där vi alla nu lever där ekonomiskt lättsinne har ersatt gamla goda pengar förvaltning jag önskar att folk som aldrig har upplevt en kontant upp framför världen kunde göra så. Det är något som på den tiden jag aldrig trodde skulle vara till nytta i framtiden, men det är den typ av erfarenhet att många väl kunde ha gjort med.

Kreditkort skuld har nått epidemiska proportioner för ett tag nu och det ekonomiska klimatet under de senaste två åren har verkligen uppmärksammat frågan. Uteblivna betalningar och folk lämnar in konkursansökan har nått rekordartade nivåer och kreditkort skuld har spelat en stor del i detta.

Så vems fel är det?

Det skulle vara alltför lätt att skylla på allmänheten som har använt sina kreditkort överdrivet, men i slutet av dagen, om de hade använt dem förnuftigt och inte utförligt vi inte skulle vara i den här röran, men vad som gjorde dem tycker att det var OK att använda sina kreditkort på det här sättet?

Det är där det kreditkort leverantörer och finansinstitut kan ta sin del av skulden. Kreditkort bokstavligen har gett bort och är alldeles för lätt att få, var kreditlöften förlängd långt utöver det som individer skulle ha råd att betala tillbaka, det var en bilolycka som väntar på att hända.

De senaste boomen konsumtionen var falska års rikedom, folk spendera pengar som var antingen kreditkort eller från equity release men inte förtjänat, det var bara en tidsfråga innan väggarna rasade, och det är det som det sista två åren har varit ca. Visst folk kommer att peka på den högriskbolån fiasko men det var bara droppen som bröt kameler tillbaka, var skadorna i de föregående 10 åren.

Det fanns en tid då bilden av bankerna var att av Dickens Scrooge karaktär, glatt räknar folk pengar och mycket ovilliga att ge någon i form av lån etc. Det tog inte lång tid för bankerna och andra finansiella institut att inse att de kunde göra en absolut dödande på räntan görs på kreditkort så de knuffade öppet användning av kreditkort för att köpa allt du behöver, dagligvaror, gas någonting, resultatet: Ökad kreditkort skuld.

Tyvärr finns det inte mycket vi kan göra, men rida ut den här stormen och försöka hålla huvudet ovanför vattenytan, men om vi inte ändrar vårt sätt att använda kreditkort och hur vi ser på personlig skuld, jag är rädd att det vi nu upplever kommer att upprepa sig om och om igen.