kreditkort skuld – första stegen till resolution

Om du har låt ditt kreditkort skuld urartar, inte panik då inte. Du är bland en snabbt växande grupp av människor som faller offer för Storbritanniens ständigt ökande kreditkort skuldberg. Som nation är vi lägga till våra kreditkort skuld på en verkligt alarmerande takt. Med antalet människor nu i kreditkort skuld närmar hälften av befolkningen, är denna trend växer bara och växer.

Lyckligtvis finns det ett antal åtgärder du kan vidta för att börja få din kredit tillbaka på rätt spår. Den första, och mest uppenbara steget att ta är att regera i dina utgifter. Om du börjar oroa dig för din skuldnivå, ska du inte sticka huvudet i sanden och försöker ignorera det. Så fort du blir medveten om att det kan finnas ett problem, sluta spendera på korten. För de flesta människor, när de börjar bli orolig, är det inte för sent. De kommer att kunna hantera sina skulder så länge de agera och sluta omdragning upp skulden.

Vad du då ska göra är att göra en avbetalningsplan, ägna din högsta återbetalningar till korten med de högsta räntorna. Din plan bör vara att rensa ett kort i taget, med början den dyraste. Sedan rikta er uppmärksamhet vid nästa högsta kortet, och så vidare.

Om att ta en objektiv titt på situationen, du känner att detta inte kommer att vara möjligt, antingen eftersom du kan bara knappt råd med de minsta betalningar, eller om du inte har råd med dem alls, då kanske skuldkonsolidering skulle vara vägen att gå. Ju förr du gör detta desto bättre, eftersom du kommer att spara ränta för varje månad som går.

Skuldkonsolidering lån debiterar betydligt lägre räntor än något kreditkort, och kommer att ge dig en bestämd tid då du kommer att vara klar med dina återbetalningar. Detta kan vara bra för din moral, och bra för din budget så du vet exakt hur mycket du har att avsätta varje månad. Nackdelen med skuldkonsolidering är att du kommer troligtvis att säkra lånet över ditt hem. Detta medför inneboende risker och om du är rädd för någon anledning, som du inte kommer att kunna hänga med de återbetalningar, då du är mycket bättre om du inte har säkrat de skulder över ditt hem.