kreditkort skuld och stress

Sambandet mellan stress och kreditkort skuld är en mycket nära och, tyvärr, utbredd en. En Public Interest Research Group och Consumer Federation of America analys av exakt Federal Reserve avslöjar några häpnadsväckande siffror: det genomsnittliga hushållet har skulder varierar mellan $ 10.000 till $ 12.000 och det genomsnittliga antalet kreditkort är nio. Sådan statistik är representativa för flera andra länder, förutom USA, som Storbritannien, Kanada eller Australien. Bekvämligheten med att använda kreditkort är densamma överallt, och psykologi mänskliga samhället är relativt lika. Vi alla vill äga mer än vad vi har råd med och, i det ögonblick vi når en viss social status eller nivå, strävar vi efter nästa och så vidare. Denna “ras” har också sina offer – och de är många. Kreditkort skuld är ett mycket vanligt problem och många terapeuter och vårdpersonal måste tillskriva svåra fall av depression, stress och ångest till skulder relaterade triggers.

Den kris som utvecklar stressen

En av de viktigaste mänskliga värden är det av jämvikt, stabilitet. Kombinerat med en önskan att känna sig skyddad och säker, dominerar behovet av stabilitet våra liv i vuxen ålder. Att vara i skuld är en starkt negativ faktor som stör balansen vi önskar. Inte nog med att vi måste ge tillbaka en massa pengar, är vi också i fara att förlora det vi redan äger. Människor går igenom långa perioder av att vara i skuld börja utveckla olika aspekter som i slutändan leder till allvarliga medicinska tillstånd.

Depression är en av de vanligaste problemen i samband med kreditkort skuld, kombinerat med en känsla av att vara oförmögen att lösa problemet. Den kris som utlöser livet ruinera stress kan ofta utvecklas hela tiden, ta baby steg och smyger sig på dig. Vid tiden du inser hur stort problemet är, det finns relativt få lösningar som du kan ta. Krisen kan uppstå på grund av dålig ekonomisk planering, lever en livsstil som är bortom din ekonomiska möjligheter eller helt enkelt på grund av en nödsituation som dräneras alla dina ekonomiska resurser.

Tips om att undvika stress och förebygga kreditkort skuld

Svårigheten att stoppa en viss utgifterna mönster är enorm, och många människor tar till extrema åtgärder, som att skära upp sina kreditkort för att frysa sina utgifter. Att betala det minsta månatliga balansen är också oerhört lockande och många misslyckas med att inse att för varje månad sina skulder växer kraftigt på grund av kreditkorts räntor. Här är några idéer som hjälper dig att minska din skuld kreditkort eller stoppa den från att visas i första hand:

Stoppa onödiga utgifter – inte anser ditt kreditkort ett lån, eftersom detta kommer att störa balansen i din livsstil och du kommer att spendera långt över vad du kan betala tillbaka. Försök att planera framåt och aldrig tillbringar ovanför den bestämda belopp per månad.

Planera din budget – granska dina tidigare utgifter vanor och justera dem. Det bästa sättet att eliminera kreditkort stress är att ha full kontroll över din ekonomi. När du vet exakt hur mycket du kan spendera, kommer du ställa otvivelaktigt vissa mer realistiska mål för dina pengar och dina utgifter kommer att vara mer rationellt, snarare än känslomässiga.

Planera för stora investeringar – använd inte ditt kreditkort för att betala för större investeringar, exempelvis en bil eller hem förbättringar. Också hålla i minnet, när man tar en inteckning eller billån som din skuld kommer att öka i motsvarande grad. Det är svårt att tro att du kommer att kunna undvika kreditkort skuld om du tar ut ett stort lån och även fortsätta att spendera pengar precis innan lånet.

Inte betala ett kreditkort skuld med ett annat kreditkort – det finns inte mycket mer att säga här, förutom att medel-och långsiktiga lösningar som detta kommer sannolikt att leda till konkurs, eftersom räntorna är för höga för att återhämta sig.

Mindre är mer – behöver du verkligen 9 olika kreditkort? Är de punkter och belöningssystem som finns på vissa så attraktiv och användbar? De flesta finansiella rådgivare rekommenderar att använda en eller två kreditkort, eftersom det verkar vettigt för bättre finanser. Ju fler kort du har att hantera, desto mer stress du kommer att komma över dig själv.