kreditkort – varför är de så populära

Kreditkort har luftballong i popularitet under det senaste decenniet. Medan en gång förbehållet de mycket rika, eller väldigt skuldsatta, är de nu tillgängliga för nästan alla som vill ha dem. De har blivit mycket lättare att få tag på. Det finns också ett enormt utbud av val där ute för alla som vill ha ett kreditkort.

olika typer av kreditkort

Det finns exklusiva kort som erbjuder sina aktieägare en enorm mängd förmåner i utbyte mot en avgift. Men det finns också kort som bär ingen abonnemangsavgift, ger noll procent på balans överföringar och ibland på inköp till för en viss period och erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser efter det.

ökande efterfrågan

Den kreditkort industrin har upplevt en massiv mängd av konkurrensen under de senaste åren. Inte bara har ett stort antal nya aktörer in på marknaden, men med tillväxten av kundkort och betalkort, har de traditionella kreditkort leverantörer hade att avsevärt förbättra de villkor på vilka de gör affärer med kunderna. Det innebär att kunderna får större valmöjligheter och bättre erbjudanden än någonsin tidigare och detta är också underblåser efterfrågan på fler kreditkort.

utlandsresor

Kreditkort blir allt populärare för personer som ofta reser utomlands. Hellre än att bära resecheckar eller en mängd valutor runt med dem, tar de helt enkelt ett kreditkort. Detta kan användas för att betala nästan överallt i världen, och även om det blir svårt, kan du fortfarande använda ditt kreditkort i en lokal bank maskin för att ta ut kontanter i vilken valuta du behöver. Naturligtvis kreditkort kommer att ta ut en avgift för allt detta, men allt eftersom dessa avgifter blir mer konkurrenskraftiga, är kunderna beslutar att avgifterna är väl värt bekvämlighet och tillförlitlighet som de erbjuder utomlands. De är också mycket säker och om förlorade eller stulna kan annulleras snabbt och enkelt.

handla online

Online shopping har varit en annan orsak till den ökade populariteten av kreditkort och en av de främsta fördelarna till yngre konsumenter som köper mer och mer varor och tjänster online. Från flyg, till biluthyrning bokningar, till böcker och CD-skivor, skulle shoppare finner det allt svårare att göra sådana ändamål om de inte har ett kreditkort.

konsumenten skuld

Alla dessa fördelar är det som leder till den fenomenala tillväxt i popularitet av kreditkort, men det leder också till ett allvarligt problem av skulden. Ekonomin är i trångmål främst på grund av konsumenternas skulder och med drag av krediter inom allas räckhåll problemet ser ut att öka. Endast en massiv gunga i konsumenternas attityd kan ändra detta problem utan inblandning av regeringen. Bank of England i själva verket är, vid skrivande stund, överväger ytterligare höjning av basräntan i ett försök att stävja ytterligare utgifter.

Därför bör alla som funderar på att ta ut ett nytt kreditkort kontrollera villkoren noga och ta reda på om de har råd eller inte.

Du kan fritt skriva ut denna artikel så länge som författarens bio och levande länkar finns kvar intakt.