kreditkort woes för studenter

Många av oss kommer antingen ha varit att universitetet själva eller känner någon som har, har de valt att fortsätta lära i hopp om att uppnå bättre karriärmöjligheter. Detta är ett bra drag eftersom levnadskostnaderna är på uppgång och i framtiden kommer vi sannolikt att behöva högre betalda jobb för att köra en bil, äga ett hus och ändå ha lite pengar över till vår fria tid.

Problemet med utbildningen är att det är dyrt, med kursavgift och boende är det verkligen ovanligt att eleverna i dessa dagar att inte ha ett studielån av något slag. Även detta är gott och väl, och erbjuder den bästa ränta och återbetalning ränta många människor tycker att det £ 3000-4000 lånet gör lite för att täcka alla kostnader för att vara student. Många studenter kommer att se någon annanstans för att få lite pengar, ett av de mest populära alternativen är att ta ut ett kreditkort.

Medan Kreditkort kan användas som ett snabbt sätt att få en summa pengar är det tillrådligt att behandla det som en aldrig sinande utbud särskilt om du har ingen inkomstkälla under dina studier (arbetar på en bar osv). Om du behandlar ett kreditkort som din personliga spargris då du kommer snabbt att märka att du inte bara måste betala alla utgifter tillbaka men också med intresse som kan vara mördaren i dessa situationer.

Medan du kan höra många skräckhistorier om människor som får sig till ohanterliga skulder innan de är ens 25 det finns en stor grupp människor som har möjlighet att njuta av studentlivet och samtidigt behålla en stabil finansiell ställning. Dessa är oftast de människor som använder sina kreditkort för nödsituationer endast. Vad som utgör en akut situation för en student? Kylskåpet körs låg på öl? Hyran beror på? Du har bara två potten nudlar till sista veckan? Väl i de flesta fall är det nödvändigaste som mat och hyra och så att eleverna kommer att välja att betala med kreditkort eftersom deras andra finansiella medel kommer att bindas upp eller helt enkelt borta tills nästa lån check.

Det finns många attraktiva erbjudanden om kreditkort för studenter och det kan vara alltför lätt att gå med det företag som erbjuder dig en första, om du upptäcker att du behöver ett kreditkort och har granskat konsekvenserna och tror att du kommer att kunna spendera ansvarsfullt med kortet så kan du börja titta på att få din första kreditkort.

När man ser att få ett kreditkort bör du granska alla detaljer, hur mycket du måste betala per månad? Hur ofta du ska betala tillbaka skulder samt veta alla avgifter som du kommer att behöva för att använda den. Även om det är alltid klokt att betala av ditt kreditkort varje månad detta kanske inte alltid är möjligt. Vad du måste vara försiktig med är att om du inte betala av hela beloppet varje månad då detta kommer att återspegla dåligt på din kreditvärdighet.

Detta kanske inte gäller dig nu, men kom ihåg, i framtiden kanske du vill köpa ett hus innebär att du kan behöva en kreditkontroll för produkter som bolån eller lån. Kreditkort bör inte ses som en snabb fix för finansiella problem och behandlas med omsorg när utgifterna.

A 2004 studie utförd i USA visade 91% av högskolestudenter hade sina egna kreditkort, en massiv andel visar att nästan alla elever är beroende av kreditkort men också samma studie visade att 56% av dessa kort ägarna också hade fyra eller fler kort på totalt $ 7000 när de tog examen. Denna typ av situation är inte troligt att se bra ut på en kreditupplysning och bör beaktas när man överväger kreditkort.